Rewind this! (2013 USA)

MV5BMTc5NDgzNTg4N15BMl5BanBnXkFtZTcwNTkzNDkwOQ@@._V1_SX640_SY720_Rewind this är en trevlig liten dokumentär om videospelarens barndom och de personer som fortfarande samlar på videoband. Jag minns själv när videobandspelaren tågade in i folkhemmet. Det kändes overkligt att kunna spela in tv-program och ha lyxen att hyra en film och se den hemmets vrå hur många gånger som helst. Nu tog det iofs några år innan vår familj införskaffade fick en apparat men när vi väl fick en var lyckan total. Jag minns än den första filmen jag såg på vår egen video, I nattens hetta med Sidney Poitier och Rod Steiger. Med detta i bagaget blir Rewind this! en nostalgisk återblick som är både mysig, intressant och roande.

Dokumentären handlar inte bara om folk som samlar på obskyra filmer som t.ex videobandet om hur man kommer igång med Windows där skådisarna från Friends är presentatörer eller varför inte Bubba Smith från Polisskolan alldeles egen träningsvideo, ja listan över filmer jag skulle vilja ta en titt på växer markant under filmens gång. Samtidigt som samlarna visar upp sina kollektioner ges matnyttig information t.ex om varför VHS slog ut de övriga formaten som betamax. Man får också en roande inblick över hur filmer producerades för en till synes omättlig marknad.

Nu är kanske inte Rewind this! en film som engagerar alla men om man gillar film och har vuxit upp när videon fick sitt genombrott är den klart sevärd. Jag vill även passa på och tacka Plox för tipset.

Regi:Josh Johnson

Betyg: 7/10

Annonser

11 thoughts on “Rewind this! (2013 USA)

  1. Kul med recension på denna! Jag såg den för ett tag sedan och det var en helig upplevelse att få bita i alla dessa VHS-band och deras samlare med allt vad det innebär. Det är sånt här som ger mig verklig inspiration både till att SE film och GÖRA film. Mysgraden är välriktad! Hade gärna sett det som en web-serie som aldrig tog slut, som spinoff…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s