Månadens musikspecial: Kent

Style: "Neutral"Likt stora delar av svenska befolkningen fastnade jag för Kent i och med skivan Vapen & Ammunition. Visst, jag kände till gruppen och hade hört en handfull låtar tidigare och tyckt det var ok men när jag hörde tidigare nämnda skiva blev jag helsåld. Jag skaffade snabbt gruppens tidigare skivor som iofs är bra men personligen är jag mer förtjust i Kents senare skivor som har mer syntar och mindre gitarrer men det är som vanligt en smaksak. Därav är merparten av låtarna från plattorna efter Vapen & Ammunition.

Jag har haft turen att fått se Kent fyra gånger om jag inte minns fel och den klart bästa konserten var på Arvikafestivalen – sommarnatt, suverän ljusshow och bandets hitintills bästa skiva i bagaget. Vilken då kanske någon undrar? Röd naturligtvis!

kent-rod

Som vanligt är låtarna blandade på listan och kommer inte i kronologisk ordning. I april kommer nästa skiva något jag naturligtvis ser fram emot.

Lyssna och njut.kent

 

 

13 tankar på “Månadens musikspecial: Kent

  1. Återigen mja… Enstaka låtar (oftast hitsen) är helt ok, men en hel spellista så här blir lite för klagande för min del. Men då är jag iofs urdålig på att lyssna på texternas innehåll. Men tack för listan! 🙂

  2. 23 låtar? Ha, jag har cirka 34 stycken på min Best of Kent, vilken jag ska publicera illa kvickt nu när du satt en eld under baken på mig!

  3. Jag ser att inte heller du har La Belle Epoque med på spellistan, denna härliga lilla låt (syftar på Henkes lista nu, där är den inte heller med).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s