Stage fright (2014 Kanada)

stage-fright-poster03Skräck och musikal kan det blandas? I Stage fright har man åtminstone gjort ett försök. Filmen börjar med att den firade stjärnan, Kylie Swansson, Minnie Driver, mördas brutalt i sin loge efter premiären på musikalen The Haunting at the opera. Berättelsen gör sedan ett hopp tio år framåt i tiden. Barnen till den mördade stjärnan, Buddy och Camilla,  har nu vuxit upp och lever med sin far på en sommarskola vars inriktning är musikaler. Syskonen deltar inte i undervisningen utan jobbar i skolans kök. Just denna sommar kommer man att sätta upp The Haunting of the Opera och mot sin far och brors vilja går Camilla på en audition för huvudrollen. Hon blir antagen till rollen i konkurrens med en annan tjej. Vem som för huvudrollen beror inte på konstnärliga kvaliteter utan mer på hur långt de är villiga att gå sängvägen med pjäsens regissör. Folk i produktionen börjar dö ju närmare man kommer premiären och den stora frågan för oss tittare är vad Camilla kommer förlora först. Oskulden eller livet?

Filmen börjar mycket bra. Mordet på mamman går i äkta slasherstil och är en ovanligt blodig historia sedan följer en sång där skolans elever störtar sjungandes ut ur bussar till den nya terminen. Ett roligt och bra iscensatt nummer. Efter detta verkar det som att regissören/manusförfattaren glömt bort att det är en musikal/skräckfilm det blir vare sig det ena eller det andra. Folk mördas och visst sjungs det men till skillnad från den fina starten så verkar men inte riktigt våga satsa fullt ut det blir lite halvdant med både skräck och sång. Det är också ganska störande att så fort ett mord sker så väljer man att spela någon sort hårdrockslåt som gör att det skär i öronen. Inte skrämmande bara störande.

Stage fright är ett intressant experiment som inte riktigt når hela vägen fram. Relativt bra musik, mord och skådisar men man klarar inte av att mixa de två genrerna.

Sofias val för dagen? Ja klicka vidare och se efter.

Regi: Jerome Sable

Betyg: 4/10

Annonser

7 thoughts on “Stage fright (2014 Kanada)

  1. Hmm, spontant känns det väldigt knepigt att blanda slasher och musikal — som du konstaterar, det blir varken hackat eller malet.

  2. Hehe, rolig mening ”Relativt bra musik, mord och skådisar”. Men relativt bra mord känns inte som dragplåster nog för en musikal ändå tycker jag. Det hade behövts nån riktig toppenlåt och/eller nån superintressant skådis för det.

    Ser du Rhinestone som en musikal eller musikfilm?

    • Första låten är bra men det räcker inte för att lyfta en hel film. Rhinestone har jag bara sett delar av – jag anar att du håller den högt men vad jag förstår så kanske det ligger mer åt musikfilmshållet. Kanske ett önskemål till nästa år?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s