Wolf creek 2 (2013 Australien)

WOLF CREEK 2 movie poster -- exclusive EW.com imageSkådisen John Jarratt drar än en gång på sig skogshuggarskjortan för att bli den vedervärdige seriemördaren Mick Taylor. Kanske inte så konstigt då förra filmen var en framgång och då kan man iskallt räkna med uppföljare. Wolf Creek 2 följer samma mönster som den första filmen. Det börjar med två tyska backpackers som beger sig ut i vildmarken och hamnar i Taylors väg. Efter ett par förvecklingar i form av lik här och där i ödemarken består resten av filmen av en katt och råtta lek i vildmarken samt lite tortyr. Buisness as usual.

Jag gillade verkligen förra filmen som i sina stunder var olidligt spännande. Den filmen hade också en aura av obehag över sig, faktiskt så stark att jag inte varit speciellt sugen på en omtitt. Uppföljaren är inte lika spännande eller obehaglig kanske beroende på att det är just en uppföljare som redan trampar på bekanta stigar. En annan sak som stör mig lite är att fokuset läggs mer på Taylor som ges många tillfällen att få spela över. Den här utvecklingen sker ofta när en skurk blir en återkommande karaktär, Hannibal Lecter, Freddy och Jason för att nämna några mördare som gått från ruggiga typer till att bli den som publiken hejar på. Nu har Taylor en bra bit kvar innan han hamnar i tidigare nämnda sällskap men jag anar vartåt det barkar när han föräras en och annan oneliner och ges lite sympati i filmens öppningsscen.

Det är högre tempo, blodigare och fler offer än i föregångaren men tyvärr saknas den där spänningen och ångesten som präglade första filmen men om man är sugen på seriemördare mixat med slafsigt våld duger filmen.

Regi:Greg Mclean

Betyg: 5/10

6 tankar på “Wolf creek 2 (2013 Australien)

    • Japp men vare sig den här eller förra filmen är BOATS. Det som är taget från verkligheten är ungefär att det det sker mord på turister i Australien.

  1. Men visst stod det innan förtexterna till första filmen att den var sann. Fast den visade sig vara ”sann”, eller inspirerad av nåt som var ungefär likt i alla fall. 😉

    • Stämmer – det man hade gjort var att mixa två olika mordfall och mördare till en historia så inspirerat av verkliga händelser kanske är det rätta uttrycket?

  2. Lider av de vanliga uppföljarproblemen, mao? Eventuell större budget kan inte kompensera för mindre tid och omsorg. Fördelen med en sådan här lös BOATS att det är frågan om den kan definieras som en sådan är ju att alla efterföljande filmer som handlar om _ungefär_ samma sak per automatik och blir BOATS. Ka’ching!

    • Japp men den har en hel del bra scener men den isande spänningen saknas. Undrar var man är så manisk att få allt till en BOATS nu för tiden?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s