Willow creek (2013 USA)

WILLOW-CREEK-001Den här lilla independentskräckisen hade mycket som talade för sig: Det är en s.k creature feature (Bigfoot), man springer i skog och mark (usch!!) och filmen hör till found footage genren (skapar ofta en närhet och intensitet i berättelsen). Synd bara att filmen regissör och tillika manusförfattare Bobcat Goldthwait glömde bort att man kanske bör ha en historia att berätta.

Paret Kelly och Jim är på tur till Williow creek en plats där många observationer av Bigfoot har gjorts. Det är även i detta område där den mest berömda filmen med en Bigfoot eller man i pälsdräkt (take your pick) togs 1967. Jim som är en true belivier av legenden har länge önskat åka till platsen där filmen togs och har lyckats få med sin något mer skeptiska flickvän på färden. Paret ger sig ut i vildmarken trots att en hel del lokala invånare avråder dem till just detta. Till Jims glädje finner man platsen, filmar lite och korkat nog beslutar sig för att campa i skogen och sedan går det som det går.

Willow creek är 80 minuter lång och ingenting av vikt händer de första 55 minuterna. Nu kan det vara som så att man som filmmakare kan suga på karamellen om man har något extra att bjuda på till filmens final som t.ex Ti West gjorde i The Innkeepers men Goldthwait bjuder inte på något nytt. Han kör vidare i allt för välbekanta spår, lite ljud i mörkret, lite spring i skogen, gråt och skakig kamera. Filmen är relativt välgjord och visst är det lite rysligt ibland. Skådisarna är bra speciellt Alexie Gilmore som spelar Kelly men jag sitter ända med känslan av att det här en film som har svårt att motivera sitt existensberättigande. Vad det här allt som Goldthwait lyckades tota ihop när han fick tid och pengar över? Tydligen.

Regi: Bobcat Goldthwait

Betyg: 3/10

6 tankar på “Willow creek (2013 USA)

  1. Det mest chockerande här är kanske att Goldthwait ju är skrikdåren ”Zed” från Polisskolan-filmerna…!?
    Hur gick det till när han fick börja göra film!?

  2. Men WTF, går du in för att skjuta alla filmer jag ser fram emot till Halloweentemat i sank? 😉 Nå, måste man välja tar jag ändå hellre Bobcat bakom kameran än framför…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s