Animal (2014 USA)

Animal-movie-posterFem vänner bestämmer sig för en skogstur av lite oklara skäl. Jag tror att det är för att uppleva barndomsminnen men som sagt det är lite oklart. Detta innebär att killarna bär jeans och skjortor/tröjor och tjejerna har på sig linnen samt kortbyxor som skär in i röven mao ”buisness as usual.” Men inte riktigt – en av killarna bär linne men förklaringen till det kommer senare in i filmen. Tyvärr går sällskapet för långt in i skogen och mörkret faller. På vägen tillbaka till sin bil stöter man på en varelse i snåren. Varelsen som är utrustad med ett rejält tandgarnityr sätter efter sällskapet som med nöd och näppe lyckas fly till en stuga modell större. Huset är inte övergivet utan huserar ett antal personer som barrikaderat sig pga av monstret.. I den här filmen har man mobiltäckning men det problemet löser manusförfattaren fiffigt med att låta batteriet ta slut, tydligen finns det bara en fungerande mobil i sällskapet. Nu måste man ta ställning till om man ska härda ut en belägring eller satsa på att fly.

Här är allt som vanligt och inga större överraskningar väntar. Filmen är dock lite småspännande, filmer med folk instängda på ett begränsat utrymme med hemskheter som vill in brukar falla mig på läppen. Filmmakarna ska också ha en eloge då man skippat CGI och monstret verkar åtminstone vara en skådis/atlet i en fantasifull dräkt, det ger en viss äkthetskänsla. Skådisarna är av blandad kvalitet och för mig var det bara ett ansikte som var välkänt nämligen Amaury Nolasco, han som spelade den snälle latinamerikanen i tv-serien Prison break. Men ensemblen duger gott som mellanmål åt ett hungrigt skogsmonster som i det närmaste verkar vara omättligt.

Regi:  Brett Simmons

Betyg: 5/10

8 tankar på “Animal (2014 USA)

  • Det är inte så stor sak mer än att har samma sexuella preferenser som tjejerna och får därmed bära ”tjejkläder” i filmen. Eller så spelar det ingen roll alls allt utan jag övertolkar filmens eventuella symbolspråk – take your pick 🙂

  • Det finns många versioner på detta tema t.ex Polisstation 13 , Prince of Darkness m.fl alltid tacksamt åtminstone hos mig. Fast Night är avsevärt bättre än Animal vill jag påpeka för säkerhets skull.

   • Du har helt rätt i många olika versioner. Men jag vet inte om jag skulle inkludera PoD, de är ju ett gemensamt sällskap från början som inte har några stora konflikter.

   • Jo iofs men det är folk som blir belägrade – räcker oftast men klart att det blir mer spännande om de tjafsar inbördes.

 1. Fy fasen vad gött!
  En äkta obskyr filmitch-skräckis från nåt mörkt hörn. Som vanligt ett tips från pålitlig källa som jag loopar in på min att-se-lista!!! 🙂

  p.s Nu har jag även infogat din 2008-länk på min sida för detta filmår (efter en veckas stiltje på bloggfronten….)

  • Det blir ofta obskyra skräckisar här 😉 Har bara inte för höga förväntningar. Den duger om man är sugen på lite skrik och spring.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s