Identity (2003 USA)

Identity_posterUnder ett oväder blir vägarna oframkomliga och en grupp människor söker skydd i ett ensligt motell. Det tar inte lång tid förens ett mord sker och sedan ännu ett och man inser att någon i sällskapet är en seriemördare

Identity är en film där man får lov att lämna logiken därhän för annars blir det svårt att få historien att gå ihop. Å andra sidan har filmen en tvist som gör att det går (om man så vill) att dumpa allt sans och vett överbord och med ett nödrop få ihop berättelsen. Filmen står och faller med om man som tittare köper manusförfattarens förklaring över vad som sker eller inte. Gör man det inte tycker man nog att filmen är trams annars är en relativt bra thriller som i sina stunder är både spännande och mystisk. Historien slingrar sig fram och de flesta av filmens karaktärer är inte riktigt de personer de utger sig att vara så där gör filmen skäl för sitt namn.

Jag är svag för konceptet ”Tio små negerpojkar” ,en handfull personer isoleras av olika skäl och en i sällskapet är en mördare, vilket kan vara en förklaring till att jag är relativt förtjust i filmen. Det är också roligt att man till rollistan dammsugit Hollywood i jakt på B-skådisar, John Cusak, Ray Liotta och Amanda Peet bara för att nämna några få i filmen.

Regi: James Mangold

Betyg: 6/10

7 tankar på “Identity (2003 USA)

  1. Jag vill minnas att jag tyckte filmen var helt ok och rätt spännande ända fram till slutet som blev alldeles för uppenbart. Men det hänger förstås på att man inte tillhör Hata John Cusack-klubben 😉

    • Cusack går ofta bra synd bara att han gått ned sig på senare år till ”direkt till dvd” sällskapet, han förtjänar ett bättre öde.

  2. Sett den ett par tre gånger eller så och den brukar hålla fint. Det som höjer den redan från början i mina ögon är just det du nämner med att de samlat flera kända ansikten. Det viktigaste är att de är lite äldre. Det är inga okända ungdomar man inte bryr sig om. Så på så vis får den pluspoäng då det trots allt är etablerade och på sina håll duktiga skådisar (i jämförelse med vad man annars brukar få i den här typen av filmer). Utförandet är till belåtenhet (efter den inledningen).

    Så här har jag skrivit om Identity.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s