Hansel and Gretel (2007 Sydkorea )

l_p1021620000Eun-Soo är stressad då hans mor är svårt sjuk och hans fru väntar parets första barn. Bilkörning och stress går inte så bra ihop och Eun-Soo kör av vägen. Omtöcknad efter olyckan förvirrar han sig allt djupare in i skogen där han slutligen svimmar. När han vaknar har natten fallit men som tur är stöter han på en liten flicka som leder honom genom skogen till ett hus. Eun-Soo övernattar hos familjen som bor i huset. När han nästa dag ska försöka hitta tillbaka går han vilse i skogen och verkar ha gått i en cirkel då han kommer tillbaka till huset. Det verkar vara stört omöjligt hitta en väg genom skogen och familjen verkar ovillig att låta Eun-Soo lämna deras hem så plötsligt är barnens föräldrar försvunna och han börjar ana vad det hela rör sig om.

Hansel and Gretel är en otroligt snygg film men å andra sidan brukar filmer från Sydkorea vara visuellt intressanta. Filmens första halva är riktigt bra det är en hotfull stämning kring den märkliga familjen och hotet blir allt mer överhängande ju längre tid Eun-Soo vistas i huset. Det är inga större fel på storyn som är både fantasifull, lagom mystiskt och småryslig. Filmen kan nog bäst kan liknas vid en mörk fantasy med en del inslag av skräck. Filmen är dock lite för lång och hade vunnit på ett klipp eller två. Upplösningen är en anings svag och lite väl sentimental för min smak men dessa invändningar vägs upp av berättelsens stämning och att filmen är en fest för ögat.

Regi: Pil-Sung Yim

Betyg: 6/10

5 tankar på “Hansel and Gretel (2007 Sydkorea )

  1. Jag ÄLSKAR den här filmen. 🙂 Tempot, stämningen, karaktärerna, handlingen, allt är otroligt väl genomtänkt och otroligt bra genomfört. Nej den är inte långsam. 😀 10/10

  2. Skrev aldrig att filmen var långsam utan för lång men å andra sidan finner jag de flesta filmer vara för långa. Det är långt till en 10/10 men filmen kan nog hoppa upp ett snäpp på betygsskalan vid en omtitt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s