The Dead 2: India (2013 Storbr)

the-dead-2-india-movie-posterFör en tid sedan såg jag zombiefilmen The Dead som var en positiv överraskning. Filmen måste ha gått relativt bra då man gjort en uppföljare. The Dead 2 tar vid ungefär där den förra slutade och har ett liknande upplägg. Ett skepp från Afrika anländer i en indisk hamn. En av besättningsmännen är sjuk och vi får reda på att han blivit biten av en galen man innan avfärden. Vi som kan våra zombiefilmer vet hur det går och snart myllrar både landsbygd och städer av blodtörstiga döingar. Filmens huvudperson är vindkraftsingenjören Nicholas. När smittan sprider sig försöker han ta sig till sin indiska flickvän Ishani  som sitter instängd i ett hus tillsammans med sin far och döende mor.

Man har lyckats väl med att behålla den otrevliga stämningen från förra filmen och även i denna film är den största problematiken transporter och gömställen (om man nu bortser från att ortsbefolkningen vill sätta tänderna i en). Zombisarna är i Romeros tappning och rör sig sakta men säkert mot sina middagsmål. Problematiken är alltså inte att man inte kan springa från de döda utan att de kryllar av dem på både landsbygd och i städer. I sina stunder är filmen spännande och det finns en och annan nagelbitarscen men…….

För det första har jag redan sett The Dead och uppföljaren tillför inget nytt så nyhetens behag över en något annorlunda miljö har falnat. Jag vill dock skjuta in att både foto och miljö fortfarande är riktigt snyggt. Jag skulle kunna köpa denna invändning om det inte vore så att Nicholas sidekick tyvärr är en unge något jag absolut inte uppskattar. Än värre är kvaliteten på vissa av de indiska skådespelarna. Begreppet hellre än bra är en alldeles för snäll beskrivning av deras prestationer som är mer skrämmande än horder av zombies. Tar man hänsyn till dessa invändningar visar det sig att The Dead 2 är bra när vår huvudperson Nicholas är ensam i sällskap med zombies i rutan och det är tyvärr inte många minuter av filmens speltid.

Regi; Howard J. Ford, Jonathan Ford

Betyg: 4/10

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s