Cottage country

cottagecountryKanske skönt att slappna av med en blodig komedi så här efter all skräck förra veckan? Todd är något av en mes till skillnad mot hans flickvän Cammie som verkligen vet vad hon vill ha ut av livet. Nu har hon siktet inställt på en perfekt helg i Todds familjestuga. Han har i sin tur planerat att överraska Cammie med ett frieri. Den trevliga helgen grusas dock då Todds bror Salinger spontant dyker upp i stugan tillsammans med sin flickvän. Att påstå att detta par är asjobbiga är ett understatement. Cammie kräver att Todd ska köra sin bror på porten så hon får sin perfekta helg. Det går kanske inte så bra och lättvindigt som hon tänkt sig men turligt nog besitter Cammie vissa psykopatiska drag som gör att situationen åtminstone på hennes sätt att se saker och ting verkar reda ut sig till det bästa.

Cottage country påminner i mångt och mycket om filmen Very bad things. Det är väl egentligen bara två saker som skiljer filmerna åt. Very bad things fördel är att man har bättre skådisar men å andra sidan är inte Cottage county lika jobbigt skrikig.

Det är en roande bagatell. Jag gillar humorn och även om inte skådisarna är några stora namn, Malin Åkerman var den jag kände bäst till, sköter de sin roller. Cottage country är en film där man om så vill kan ifrågasätta karaktärernas agerande och kan om man så vill upptäcka fler hål i plotten än i en schweizerost men varför ska man göra det när det är en film som roar för stunden?

Regi: Peter Wellington

Betyg: 5/10

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s