The Den (2013 USA)

TheDenUniversitetsstudenten Elizabeth beviljas pengar till ett projekt där hon ska undersöka sociala kontakter på nätet eller något åt det hållet (folk undersöker så många konstiga saker på högskolor och universitet). Plattformen Elizabeth använder sig av kallas för The Den och bygger på att man talar direkt till varandra i bild över nätet. Projektet rullar på men så en dag får Elizabeth se en kvinna mördas på The Den. Frågan är nu om mordet var iscensatt och om inte var det ett budskap riktat direkt till Elizabeth? Hon börjar nysta i mysteriet och dras in i en otrevlig härva.

Större delen av The Den utspelas på ett flertal dataskärmar och ogillar man foundfootage genren med allt vad den innebär kan man nog ha svårt för den här filmen. Själv var jag mycket nöjd. Filmen startar lite lättsamt för att bli allt mörkare och mer spännande ju längre in i berättelsen man kommer. Historien ballar ur lite mot slutet och av och till tar filmskaparna i lite väl mycket för att få med en dataskärm i storyn. Jag får intrycket av att folk bokstavligen går med en laptop eller mobil upptryckt i ansiktet dygnet runt – för så är det väl inte i verkligheten?  På det hela en spännande och ruggig film i det lilla formatet.

Regi: Zachary Donohue

Betyg: 7/10

2 tankar på “The Den (2013 USA)

  1. Som av en TILLFÄLLIGHET har jag haft en liten lapp med den här filmens namn liggande på skrivbordet på jobbet i snart två veckor nu! Ett tecken?
    Ditt betyg kräver en titt!
    Såklart!

    Trevlig (film)helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s