Tre korta omdömen

Malémalefique_2002_referencefique (2002 Frankrike)

Carrère sitter i fängelse för bedrägeri. Han delar cell med tre andra interner. En kväll hittar Carrère en bok gömd bakom en sten i cellen.  Boken är gammal och verkar vara en dagbok av en tidigare fånge som även klottrat den full av allehanda trollformler och besvärjelser.  När fångarna läser mer i boken inser de att den kan vara en väg ut ur fängelset.

Filmen utspelar sig i stort sett i cellen med de fyra männen något som kan vara till både en för och nackdel. Med ett starkt manus och bra skådisar kan man ro en till synes stillastående historia i hamn t.ex Polanskis Carnage. Här funkar det inte lika bra och efter ett tag blir filmen lite småtrist. Iden är originell men regissören har svårt att få fart på historien som känns som ett enda stort jaha.

Betyg: 3/10

Tower-Block-2012-Movie-8Tower block (2012 Storbr)

En dag som verkar bli som alla andra i det slitna och halvt om halvt övergivna hyreshuset ändras markant då någon eller några börjar skjuta på lägenhetsinnehavarna. Invånarna finner sig vara helt isolerade från omvärden och måste hitta en väg ut.

En spännande och något oväntad thriller där man som tittare inte kan vara helt säker på hur det ska gå. Slutet är lite svagt men filmen rekommenderas och är avsevärt bättre än många thrillers som gjorts med avsevärt större budget. Passar på att tacka FLMR för tipset.

Betyg: 7/10

tripper-21175556-frntlTripper (2006 USA)

Under den årliga hippiefestivalen som sker ute i vildmarken ikläder sig någon en Reaganmask och börjar hacka sig genom hippiekollektivet.

Knepig film av regidebuterande skådisen David Arquette. Jag blir inte klok på om det är en satir, komedi eller skräckfilm eller kanske en mix av alla tre genrerna. Lite smått underhållande men man kan med gott samvete skippa filmen.

Betyg: 4/10

3 tankar på “Tre korta omdömen

  1. Varsågod! Kul att tipset gick hem!
    Jag håller med Sofia….Reaganmördarn låter nästan lite…hippt!? (Men Sofia, missa inte Tower Block! Väl värd en titt!) 🙂

    • Sofia & Steffo: Det var just masken som väckte mitt intresse men det är ingen film att sträva efter att se – finns avsevärt bättre alternativ att se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s