Exists (2014 USA)

Exists-film-2014För ögonblicket verkar det komma ut en film i veckan som handlar om den amerikanske vildmannen Bigfoot. Jag har hitintills sett två och tyckte nog att det kunde räcka för stunden då ingendera av filmerna var speciellt upphetsande. Så skrev Steffo om dagens film på sin blogg och jag tänkte att tredje gången gillt kan väl inte skada.

En handfull ungdomar är på tur i skogen för att besöka en avlägsen stuga. Vägen dit är inte den bästa och under en skumpig resa kör man på ett djur som försvinner i mörkret. Till slut kommer man fram till något som bäst kan beskrivas som ett ruckel. Dock bestämmer man sig för att stanna trots konstiga ljud i nattens mörker. En i sällskapet har med sig en videokamera för att dokumentera semestern. Han får känslan av att något bevakar sällskapet något som ignoreras av de övriga vilket är synd då semestern utvecklas till en synnerligen otrevlig historia.

På det tredje försöket satt den. Exists är både spännande och ruggig. Miljön förvaltas väl och här är inte Bigfoot ett töntig halvapa som springer runt i skogen utan påminner mer om en blodtörstig mördarmaskin. Filmen går i ff-stilen men det är inte hela havet stormar och av och till överger regissören handkamera konceptet. Ett klokt beslut, videokameran ger filmen en närhet och stämning som höjer intensiteten men när det blir lite extra fart och fläkt känns det skönt att slippa en kamera som far hit och dit och faktiskt få se vad som händer. Skådisarna är helt ok och monstret är tacksamt nog inte en man i gorilladräkt inhyrd på Buttericks utan ett ganska välgjort monster som man får se alldeles lagom mycket av.

Exists är inte en omistlig film men är man sugen på lite vildmarksskräck i kombination med ett ”monster” uppfyller filmen åtminstone mina krav.

Regi: Eduardo Sánchez

Betyg: 6/10

6 tankar på “Exists (2014 USA)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s