Sex Ed (2014 USA)

hämtalkjEd Cole är en f.d lärare som tröttnat på att sälja munkar. Han tar vilket lärarjobb som helst och hamnar därmed i ett halvslummigt område. Han upptäcker att eleverna inte har någon som helst vetskap om sex och samlevnad bestämmer sig för att köra en kurs i sexualupplysning. Ett pedagogiskt drag som uppskattas av eleverna men inte av den lokale pastorn.Eds arbete hänger plötsligt löst. Eds problem slutar inte med detta då han blivit blixtförälskad i en av sina elevers storasyster som har en ganska våldsam pojkvän.

Jag blev nog mest intresserad av filmen pga av att Haley Joel Osment spelar huvudrollen. Sist jag såg honom var han en liten parvel som såg döda människor i The Sixth sense. Det syns på honom att åren har gått och Osment har blivit……..större. Själva filmen är en bagatell. Ämnet sexualupplysning är kanske mer kittlande för pryda amerikaner än luttrade svenskar. Först när man får prov med frågor om vad en tjej som ligger med många killar kallas för kan det storma till lite i folkhemmet. Sex Ed har en del roliga scener och rollfigurer men på det hela är det en axelryckning och det gör nog vare sig till eller från om man ser den eller inte.

Regi: Isaac Feder

Betyg: 4/10

2 tankar på “Sex Ed (2014 USA)

  1. Haha, jo bara på omslaget ser man att det är Haley Joel Osment version större. Man kan inte direkt säga att han lyckades spinna vidare efter Sjätte sinnet. Fast det är inte heller så många barnskådespelare som gör det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s