Annabelle (2014 USA)

annabelle_ver2_xlg-690x1024Förra årets skräcksuccé The Conjuring startade med en liten prolog som innehöll en rälig docka. Filmbolaget passade naturligtvis på att smida medans järnet var varmt och ett år senare kommer så filmen Annabelle som handlar om denna onda docka. Mia och John Gordon väntar sitt första barn och som present köper John en docka till sin fru som har den dåliga vanan att samla på dessa obehagliga ting. Olyckliga omständigheter (som inte ska avslöjas här) gör att dockan blir besatt och sedan är spökerierna igång.

Det kändes en aning krystat när den här filmen prånglades ut men jag ska erkänna att den var bättre än jag trodde. Annabelle har en handfull genuint ruggiga scener och man förvaltar arvet från The Conjuring relativt väl. Om man kan bortse från att skådisen Ward Horton ser ut som en levande Ken docka är det en ok film. Det är först mot slutet som historien tappar en hel del logik (om man nu kan tala om logik i filmer som rör besatta dockor) och själva upplösningen annonserades lite väl övertydligt och kändes krystad men för en stunds lättsamma(?) rysningar finner filmen sin nisch.

Sofia har också sett filmen.

Regi: John R. Leonetti

Betyg: 5/10

Annonser

2 thoughts on “Annabelle (2014 USA)

  1. Japp, Horton var riktigt träig men jag tyckte att det funkade rätt ok eftersom det ändå var Mia som skulle stå i centrum.

    Tack för ping. Jag önskar dig och bloggen en god film-jul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s