Autómata (2014 Spanien)

Automata_1sheet_v121-750x1086I dagens film är det eländigt på vår planet. Jorden är i stort sett obeboelig och befolkningen har klumpat ihop sig i slitna städer. Jacq Vaucan arbetar på ett företag där hans uppgift är övervaka att robotar håller sig på mattan dvs de får inte skada människor eller förbättra sig själva. När det kommer in oroande rapporter om robotar som verkar modifiera sig själva sätts han på att utreda saken. Snart är Jacq en jagad man då han i äkta konspirationsanda kommit hemligheter på spåren. Det här var en makalöst snygg spansk/bulgarisk sf-film. Antonio Banderas, Robert Forster och Tim McInnerny funkar bra i sina roller men Dylan McDermott var lite av en besvikelse som prisjägare. Melanie Griffith är med på ett hörn men henne hade jag gärna sluppit. Det känns bara sorgligt att se en människa som har demolerat sitt ansikte med hjälp av plastikoperationer. Sorgligt. Filmen har en skön stämning och puttrar på stadigt framåt. Skurkarna är härligt slemma och upplösningen föll väl ut. Jag ska passa på och tacka Fiffi för tipset som gav mig en snygg och i sina stunder pulshöjande sf-upplevelse. Jojjenito var däremot inte riktigt lika nöjd.

Regi: Gabe Ibáñez

Betyg: 7/10

8 tankar på “Autómata (2014 Spanien)

  1. Alltså, jag ogillade inte filmen. Den fick en stabil trea. Tyckte också den var väldigt snygg. Men den bleknade ganska snabbt efter att jag sett den.

    Håller med om Melanie Griffith. Tråkigt.

    Tack för ping! 🙂

    • För mig har den inte bleknat lika snabbt men i ärlighetens namn är det nog det visuella som sätter sig. På tisdag får du en till ping 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s