Antikörper (2005 Tyskland)

gM6DbyVt57WXR5BWwBiFbLBqtUaEn liten by i södra Tyskland har i en tid plågats av ett olöst mord. Byns polis misstänker att mördaren finns bland byborna något som lägger lite sordin på det frejdiga lantlivet. När en seriemördare grips i Berlin visar det sig att han passerat den lilla byn under sin mordturné. Då det finns en möjlighet att han är mördaren reser polisen till Berlin för att försöka få klarhet i fallet. Det hela utvecklar sig till en katt och råtta lek mellan polisen och mördaren och vad som är sanning eller inte är minst sagt grumligt.

Det var Movies noir som hade den filmen på sin lista över de bästa filmerna 2005 och den verkade definitivt vara värd en chans. Slutresultatet är ömsom vin och ömsom vatten. De två huvudpersonerna är intressanta. Seriemördaren är väl mest som seriemördare är numera på film men görs det bra (vilket det görs här) blir det ofta ett rysligt personporträtt. Polisen är en komplicerad man som har det besvärligt med både sig själv och sin familj. Lägg sedan till att han våndas av religiösa kval så har vi en man som inte har det lätt här livet. Jag blev nog mer intresserad av familjelivet och vardagen i den lilla byn än själva mordmysteriet men å andra sidan var det kanske just detta som gav vardags och familjelivet en extra krydda då mordet är en katalysator till att gammal skit ska flyta upp till ytan. Tyvärr tappar Antikörper rejält i upplösningen som tyngdes av alltför övertydliga religiösa blinkningar men jag får lov att erkänna att mördarens plan lurade mig hela vägen in till upplösningen.

Regi:  Christian Alvart

Betyg: 7/10

Annonser

2 thoughts on “Antikörper (2005 Tyskland)

  1. Ah, kul att du letat upp denna och att det inte blev en bortkastad titt.

    Håller med dig om att slutet kunde varit lite starkare. Men man har sett sämre avslutningar så det gjorde inte så mycket. Sen tycker jag den lyckas bra med kombinationen mordutredning och familjedrama som du är inne på. En på det stora hela tät thriller som förtjänar mer uppmärksamhet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s