We still kill the old way (2014 Storbr)

We-Still-Kill-the-Old-Way-2014För manga år sedan styrde Ritchie Archer och hans gäng i East end. Åren har gått och gänget har mer eller mindre pensionerat sig. Ritchie har dragit sig tillbaka till Spanien där han softar med unga damer i sin lyxvilla. När hans bror mördas av ett ungdomsgäng lämnar Ritchie sitt sköna pensionärsliv och samlar ihop det gamla gänget för att hämnas.

Jag kan tänka mig hur tankegångarna gick när man totade ihop den här filmen: Vi tar ett par gamla glidare som sett sina bästa år klär upp dem och visar vilka coola killar detta är – samtidigt visar vi att England kommit på glid för att ungdomen inte visar respekt för traditioner och äldre. HI5 på den – not!

Problemet är att gamla avdankade skådisar fortfarande är gamla avdankade skådisar hur snygga kostymer man än sätter på dem. Man blir inte cool bara för att man säger coola kommentarer är man en fjant är man en fjant oavsett vilka fina repliker man fått  av manusförfattaren. Äldre coola brottslingar är fortfarande brottslingar och det var inte bättre förr kanske bara lite elegantare. Kort och gott en film som försöker vara Pulp fiction med en touch av East end och ”good ol´ England ”men blir bara fjantig.

Regi: Sacha Bennett

Betyg: 3/10

2 tankar på “We still kill the old way (2014 Storbr)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s