The Pyramid (2014 USA)

The_Pyramid_Ver_A_Rated_Poster825

Ett gäng arkeologer hittar en pyramid i Egypten. Naturligtvis måste man undersöka sitt fynd och naturligtvis går allt åt helvete då pyramiden bär på hemska hemligheter.

The Pyramid är inte en bra film men SÅ dålig som många anser är den inte. Det är en lågbudgetproduktion men om man bortser från de förskräckliga CGI-effekterna mot slutet bär filmen trots allt en ganska snygg kostym. Problemen med The Pyramid är en hel del t.ex att skådisarna är sisådär, handlingen kan diskuteras och forskarnas agerande ligger i paritet med idioten som tog av sig hjälmen i Prometheus. Trots alla dessa invändningar roas jag som smått av filmen. Scenografin är fullt acceptabel och en viss klaustrofbisk känsla infinner sig. Pyramidrysare (nu snackar vi om en sub sub genre) är något jag uppskattar men filmen hade mått bra om man jobbat lite mer (ganska mycket om jag ska vara ärlig) med manus och regi.

The Pyramid har saluförts som en found-footage film och till en början är handkameror som gäller men en bit in i filmen verkar man överge konceptet vilket gör att jag till en början undrar vem som filmar. Å andra sidan är detta en film där man gör bäst i att strunta i petitesser.  Man kan med gott mod skippa den här filmen men om man är sugen på gamla egyptiska gravkammare och illa gjorda CGI-monster har filmen en viss charm.

Regi: Grégory Levasseur

Betyg: 3/10

 

2 tankar på “The Pyramid (2014 USA)

  1. När det gäller pyramider kan jag varmt rekommendera boken The Egyptologist av Arthur Phillips. Mer av pussel än thriller men ändå riktigt trevlig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s