REC 4: Apocalypse (2014 Spanien)

rec-4Journalisten Ángela som var med i del ett och två av den här spanska zombiefilmserien är på nytt huvudperson efter avstickaren till den blodiga bröllopet i REC 3. Ángela transporteras av militärer till ett skepp som ligger ute till havs. Vetenskapsmän ska undersöka henne och några andra personer för att finna ett botemedel mot smittan. Tanken är att man på ett skepp fullproppat med soldater ska vara säker och inget ska kunna gå fel. Naturligtvis gör det åt fanders och snart är skeppet fullt av blodtörstiga zombies.

Efter förra filmen som var ett i mina ögon ett riktigt magplask är REC 4 ett rejält lyft. Storyn är inte speciellt avancerad utan följer mallarna ganska väl. Vad zombieepidemin beror på är lite av ett mysterium. I första filmen fick man en något diffus förklaring, den andra filmen vandrade in på religiösa områden för att förklara smittan och här får vi nu den slutgiltiga (?) förklaringen vilket gör att inget hänger samman. Jag vill dock lägga in en brasklapp då jag sett filmerna med några års mellanrum och en och annan förklaring kan ha glömts bort. Nu är iofs detta ingen stor fråga, för mig räcker det med blodtörstiga zombies i kombination med någorlunda kompetens i konsten att göra film för att jag ska bli relativt nöjd.

REC 4 har ett högt tempo och är lite spännande, skådisarna gör de det ska och en film som bjuder på zombieapor samt kreativ matlagning kan inte vara helt fel.

Regi: Jaume Balagueró

Betyg: 5/10

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s