Death spa (1989 USA)

il_fullxfull.382671134_8o66På det populära gymmet The Starbody sker det märkliga ting: Ångbastun pyser ut klorin, vattnet i duscharna blir plötsligt kokhett och folk dör i träningsredskapen. Kan det bero på centraldatorn som sköter det toppmoderna gymmet? Kan det röra sig om sabotage mot gymmet eller kan det månne vara ägarens före detta fru som tog självmord och nu hemsöker anläggningen?

Många frågor som alla får svar i den här härligt sunkiga 80-tals rysaren. Desto fler frågor dyker dock upp under titten. Death spa uppfyller med råge alla krav man kan ha på en film av detta slag. Halvkassa skådisar, märkliga händelseförlopp, konstiga kläder och frisyrer. Det toppmoderna gymmet är en historia för sig. Det verkar som att inköpet av datorn slukade hela budgeten då gymmet endast är utrustat med några få träningsredskap. Däremot verkar man ha gott om duschar samt en bastu som anläggningens kvinnliga medlemmar använder flitigt då de får en chans att visa tittarna sin bröst.

Filmen håller ett högt tempo, folk dör som flugor på de mest märkliga vis (bla attackeras en man av frysta fiskar som verkar föreställa gäddor, lite osäker på fisksorten då jag inte är någon expert i ämnet) utan att någon verkar reagera nämnvärt. Naturligtvis dyker det upp några poliser men de är helt inkompetenta som sig bör i sådana här filmer. Det sista halvtimmen när räkenskapens timme infaller för gästerna, som fortfarande strömmar till till gymmet trots dödsfall och oförklarliga olyckor, når filmen nya höjder. Under en fest på gymmet (bara lilla denna detalj ger upphov till en del funderingar, dels rimmar fest och gym illa och vem vill offra en utekväll på att dansa i ett gym? men som sagt det är en sådan där film) så massakreras folk till höger och vänster av frysta fiskar (gäddor?), drinkblandare, bastubrädor (hur det gick till vet jag inte) etc men trots alla dödsfall pågår festen utan att någon reflekterar nämnvärt över dödsfallen – åtminstone till en början. Death spa är inte någon bra film men nog så underhållande och väl värd en titt om man nu är på rätt humör.

Regi: Michael Fischa

betyg: 4/10

Annonser

5 thoughts on “Death spa (1989 USA)

    • Jag tror att de till skillnad mot många av dagens taffliga filmer trots allt gjordes med en viss ambition och hopp om att det trots allt var en bra film man gjorde.

    • Japp först snubblade jag över affischen sedan startade jakten på filmen. När man ser en affisch av sådan dignitet känner man (åtminstone jag) att filmen måste ses.
      Syftar du på killen eller tjejen 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s