Puma Swede & Bingo Rimer

BIngo_bok_270 Både Bingo och Puma arbetar inom en bransch där man säljer sexuella fantasier. Hon jobbar framför kameran, han bakom. De har båda skrivit sina memoarer där de menar att de avslöjar allt men som vanligt i memoarernas värld så infrias inte dessa löften, ja man skrapar egentligen inte ens på ytan. Båda böckerna är dåligt skrivna men lättlästa, fyllda med ekivoka historier samt korta kapitel så att de potentiella läsarna inte ska tappa sugen för snabbt.

Båda böckerna startar med en orgie. I Bingos fall är det hans födelsedagskalas med en inhyrd dvärg och strippor, i Pumas fall en filminspelning där hon mot sin vilja blir påsatt av Ron Jeremy, enligt Puma en tokrolig upplevelse, för mig som läsare en våldtäkt.

puma_swede_mitt_liv_som_porrstjarna-ekholm_jan-20979362-frntlI.o.m de här två memoarerna har jag sjunkit långt ned i bokträsket men helt oäven var inte läsningen då de åtminstone gav upphov till en stunds filosoferande. I sin desperation att verka ärliga berättar båda ”författarna” öppenhjärtigt om olika händelser och (i deras ögon) dråpliga situationer. I Bingos fall fyllor och påsättning av arbetskraft dvs hans modeller. I Pumas fall sex och än mer sex samt alla hennes misslyckade samboförhållanden och giftermål. Däremot glider de båda ganska snyggt undan de mer intressanta frågorna som jag i min enfald hade hoppats de kunnat besvara.

Bingo touchar bara de anklagelser han fått om att han agerar hallick till sina modeller och han berör inte alls de anklagelser om sexuellt utnyttjande som det ryktas om. Det kan bero på att han inte vill väcka den björn som sover eller att det är just bara rykten som han helt enkelt inte vill befatta sig med.

Det hade däremot varit riktigt varit intressant om han analyserat den bransch han är verksam i och kastat ljus över frågan varför så många tjejer gladligen drar av sig kläderna för ynka 500:- och en chans att bli kända. Å andra sidan hade det kanske varit att döda sin egen karriär och chansen till nya påsättningar av framtida modeller. Nu präglas istället boken av någon sorts ursäkt typ ”jag är så ful och fick en chans att sätta på snygga tjejer. Vem tar inte den chansen?”

Puma verkar också ha ”the time of her life”. Hon gör det hon tycker bäst om: att knulla runt och få betalt för det. Helt ok för mig om man nu känner sig bekväm i detta men historien går väldigt snabbt från att hon var en vanlig hästtjej i Stockholm till att ha massa one night stands på toaletter på klubbar i Stockholm (jag undrar om alla dessa karlar bodde hemma hos föräldrarna för det måste väl vara skönare att ha sex i en säng än på en allmän toalett?)  till att åka till USA gifta sig med en knarkhandlare och bli porrstjärna. Jag lägger inte några moraliska värderingar i detta men det skulle vara intressant att veta vilka processer och beslut som ligger bakom detta händelseförlopp och något ovanliga yrkesval. Det enda jag får reda på är att hon har ”jätteroligt” tillsammans med sina väninnor inom branschen.

Både Bingo och Puma har något ovanliga levnadsöden men båda slarvar bort chansen att ge oss läsare en djupare bild av deras respektive branscher och liv. Böckerna blir mer som glättiga hemma-hos reportage där man berättar vad underbart livet är men öppnar inte några garderober eller dörren till källaren, allt är bara yta utan något större innehåll.

4 tankar på “Puma Swede & Bingo Rimer

  1. Lite besviken att det var böcker du revyade. Trodde ett tag där att du som första bloggare i vårat gäng hade recenserat en hårdporrfilm! Det vore något det… 😉

    • Tror att Fiffi faktiskt är först med det då hon skrivit om Fäbojäntan i temat orgier men den kanske räknas som gladporr? om nu det är ngn skillnad. I övrigt tror jag nog att jag avstår att ta upp den kastade handsken 😉

  2. Jag har ”bara” läst Jenna Jamisons självbiografi, men det kändes efter det som om man var ganska mätt på beskrivningar från porrbranschen -. lika repetitiva som filmerna? 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s