Let us prey (2014 Storbr)

let-us-pray-horror-movie-newsHär blev jag fast på en gång för jäklars vilka snygga förtexter och jäklars vilken ödesmättad stämning filmens första minuter att Let us prey inte sedan håller vad den ger sken av efter denna vidunderliga start är en annan sak.

Rachel gör sin första dag som polis i en håla till stad. Hon gör sin första arrest redan på vägen till arbetet då en överförfriskad yngling kör på en man. Offret försvinner spårlöst men dyker senare upp på stationen. Under kvällens gång blir det alltmer tättbefolkad på stationen och det verkar vara något märkligt med mannen som blev påkörd. Det är iofs inte bara han som är konstig. Rachels kollegor verkar vara än värre än de personer som sitter i arresten och hon måste till slut fråga sig om hon överhuvudtaget kommer överleva sin första arbetsdag.

Let us pray är en film som är gjord med gott humör. Regissören Brian O’Malley verkar inte backa för något och får han en ide så genomför han den. Filmen börjar som sagt med en ödesdiger stämning och det är smårysligt fram till sista halvtimmen då man släpper på alla hämningar. Under filmens final undrade jag över vad som egentligen händer och frasen ”over the top” är i detta sammanhang minst sagt en underdrift,  antingen köper man det eller inte. Let it bleed börjar som en skräckis men avslutar som blodig komedi (jag är lite osäker här om det egentligen var meningen) och det funkar väl sisådär. Filmen är både välspelad och välgjord men slirar betänkligt mot slutet. Liam Cunningham som spelar huvudrollen känner vänner av tv-serien Game of thrones igen. Där spelar han den gemytlige Lökriddaren, Davos Seaworth, här är han inte riktigt lika sympatisk.

Regi: Brian O’Malle

Betyg: 5/10

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s