God help the girl (2014 Storbr)

hdizle-God-Help-the-GirlStuart Murdoch heter frontmannen i bandet Belle & Sebastian. Som så många andra musiker dessa dagar har han ett sidoprojekt, God help the girl, lite märkligt kan tyckas då musiken låter likadant som Belle & Sebastian. Musikalen som Murdoch skrivit både musik och handling till samt även regisserat bygger till största delen på låtar från sidoprojektsbandet.

Filmen startar med Eve som inte mår speciellt bra. Vad som är fel på henne är lite otydligt men en släng av anorexia i kombination med någon form av psykiskt sammanbrott verkar vara fallet. Eve avviker från sjukhuset och blir kompis med wannabe artisterna James och Cassie. Då Eve har en förmåga att snickra ihop bra låtar bildar de tre ett band. Det blir en sista intensiv sommar för de tre vännerna innan verkligheten knackar på dörren och de blir tvungna att ta tag i den hemska uppgiften att växa upp.

Om man ska gilla den här filmen är det ett par tre saker man måste acceptera. Dels att filmen stundtals blir lite larvig men hallå ! det är en musikal då får man köpa att folk brister ut i sång i både tid och otid. Man kan även börja undra över hur Eve hela tiden kan se ut som en fotomodell med perfekt sminkning trots att det hävdas att hon inte mår bra och inte tycker om sig själv t.om i halvsunkiga fotbollskläder ser Eve bra ut. Kort och gott: Hennes psykiska ohälsa är inte riktigt övertygande. Det är också till en stor fördel om man gillar Belle & Sebastian och inte tycker att det är ett pretentiöst hipsterband. Köper man dessa saker samt att jag som man alltid förundras över att tjejer väljer fel killar (men den diskussionen tar vi en annan dag) så är God help the girl en mycket charmig liten bagatell fullproppad med trevliga musikalnummer. Tv-tittare kanske tycker sig känna igen tjejen med pälsmössa på bilden. Skådisen heter Hannah Murray och spelar Gilly i Game of thrones. En liten låt från filmen bjuder jag på och det är Emily Browning som sjunger. Något hon gör bra bra om ni frågar mig.

Regi: Stuart Murdoch

Betyg: 7/10

Annonser

4 thoughts on “God help the girl (2014 Storbr)

  1. Kan gilla musiken och Emily B är bra, men efter att ha sett videon vet jag att jag inte kan se filmen – det är för smärtsamt att se Gillys korkade uppsyn. Usch. Synd för filmen verkar ju gullig.

    • Faller det på Gillys uppsyn kan filmen av förståeliga skäl vara en anings svårsedd då hon har ganska mycket speltid. Du får lyssna på musiken istället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s