Veckans låt

Om man nu sett videoklippet kan det hända att man tror att detta är ett gäng där man är BFF. Inget kunde vara längre från sanningen. I korthet lyder historien: Billy Corgan (den flintskallige i videon) lade ned bandet Smashing Pumpkins. Senare hävdade han att det var gitarristen James Iha som var anledningen till detta. Iha är än idag oförstående till detta påstående. Corgan bildade då bandet Zwan som i mina öron låter som en lite lättsamare version av Smashing Pumpkins. Zwan gjorde en skiva och gav sig ut på turne. Plötslig läggs Swan ned av Corgan som menar att han aldrig tidigare i sitt liv arbetat med så svekfulla människor. De övriga bandmedlemmarna är än i dag oförstående till Corgans uttalande. Jag anar att Corgan kanske inte är en människa som skulle vara första hands valet i ett projekt som bygger på samarbete.

Det var lite synd att Zwan gick en snabb död till mötes då skivan är riktigt bra men å andra sidan startade Corgan upp Smashing Pumpkins igen och kan än i dag inte lyssna till Zwans musik då den river upp sår i hans själ. Känslig kille.

Annonser

2 thoughts on “Veckans låt

  1. Vet inte stort mer om Corgan än att SP var med i ett Simpsons-avsnitt. ”Making teenagers depressed, it’s like shooting fish in a barrel”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s