The Little death (2014 Australien)

TLD_NEW_YEZERSKIThe Little death är en avsevärt trevligare film från down under än Snowtown. Filmen består av ett antal kortare historier som länkas samman. Gemensamt för alla historierna är att de handlar om människor som har det svårt på det sexuella planet i sina förhållanden. Vi har frun som inser att hon endast blir upphetsad när hennes man gråter och går lite väl långt i sin iver at göra sin man upprörd. Vi har paret som efter ett tips från sin terapeut försöker sig på rollspel för att det ska tända till i sängkammaren. Problemet är bara att mannen tar det hela på lite för stort allvar. Vi har mannen vars fru inte visar någon ömhet och han tar till metoder som är allt annat än ok för att få närhet. Slutligen är det paret där frun har en sexuell fantasi som mannen försöker att infria med risk för sitt eget liv. Filmen avslutas med en historia om en dövspråkstolk som får ett mycket obekvämt och lite annorlunda uppdrag.

De olika historierna binds samman kanske lite väl löst och man skulle nog nästan kunna kalla The Little death för en antologifilm. Hur som helst så är det en rolig film om ömkansvärda människor som tar i lite väl mycket i jakten på att ha ett tillfredsställande förhållande. Bra men för mig okända skådisar och underhållande historier som jag inte vet hur de ska sluta gör detta till en klart sevärd film.

Regi: Josh Lawson

Betyg: 8/10

4 tankar på “The Little death (2014 Australien)

  1. Kul att du också sett och gillat denna film. Visste inte alls vad jag skulle förvänta mig och blev positivt överraskad. Fick mig ett par goda skratt och precis som du skriver visste man inte hur historierna skulle sluta. Svag fyra till The Little Death!

      • Ja, när de får till det bjuder de på fina pärlor som denna. Håller med om att den inte blir för lättsam. Alltid viktigt (eller åtminstone en bonus) när en sån här film är gjord med hjärta.

      • Just det sistnämnda du skriver är något jag känner att många s.k romcoms saknar åtminstone från USA. Människorna känns inte äkta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s