Stung (2015 Tyskland)

Stung-MOVIEZ.seVad kan man lägga 2,5 mille på? Mycket men producenten Christian Becker valde att hyra in några amerikanska skådisar med Lance Henriksen i täten. Dessa placeras ute på den tyska vischan där man (trots att det uppenbarligen är höst) håller ett gardenparty. Sonen i familjen har gödslat herresätes gräsmatta lite väl ambitiöst vilket resulterar i att traktens getingar växer rejält och väljer att gå till attack under trädgårdspartyt. Det stoppar inte med detta för om man blir stucken av de muterade insekterna förvandlas man till en mycket stor geting.  Fråga mig inte varför det sker, antingen får man acceptera det eller inte.

Stung är inte en bra film, dåliga skådisar där de de stackars tyskar som måste tala engelska pressar fram sina repliker stelt och ger ett intryck av att de vill vara någon annanstans men alla behöver mat på bordet även tyska skådisar. Manuset är i sina stunder riktigt uselt och man har noll koll på mänskliga relationer något som märks när filmens rollfigurer försöker vara känslosamma. Detta sker alltför ofta troligen därför att man vill dra ut på speltiden. De amerikanska skådisarna är väl sisådär. Lance Henrikson ger ett mycket slitet intryck jag anar att han känner sig en anings sorgsen då han insett att hans betalda semester i Tyskland blev under hösten men man får hoppas att han med en runda till ölfestivalen i München

Det finns dock ett par förmildrande omständigheter. Effekterna är ganska bra speciellt med tanke på budgeten. Jättegetingar är trots allt ganska underhållande och filmen har en aura av berättarglädje över sig och innehåller en del roliga scener både frivilliga och ofrivilliga. Jag har sett värre filmer med större budget och bättre skådisar.

Regi: Benni Diez

betyg: 3/10

4 tankar på “Stung (2015 Tyskland)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s