Intruder (1989 USA)

0095379_bigIngen skräckfilmsvecka känns riktigt komplett om jag inte har med en teenslasher från 80-talet. Intruder utspelar sig på ett snabbköp där någon dödar personalen på de mest gruvliga sätt. Filmen startar med att en expojkvän till en i personalen ställer till bråk strax innan stängningsdags. Den unge mannen blir avhyst och Jennifer som är hans ex berättar i förtroende till sin arbetskamrat att exet egentligen inte är någon dålig kille trots att han suttit inne ett år för dråp (under ett slagsmål ”råkade” han slå ihjäl sin motståndare med en mixer). Hur exet lyckats komma ut ur fängelse efter bara ett år i ett land som inte direkt är känt för sin humana straffskala förtäljer däremot inte historien.

Eländet är emellertid inte slut för kvällen. Butikens ägare berättar att affären ska stängas och personalen måste jobba över för att märka om alla varor för utförsäljning. En sorgsen personal börjar med det tröstlösa arbetet men någon i personalen, eller kan det vara den instabile f.d  pojkvännen, tar tillfället i akt och börjar mörda folk med hjälp av kartongpressar, köttsågar, styckknivar och annat smått och gott.

Intruder skulle kunna kallas för en konstärligt ambitiös slasher. Regissören Scott Spiegel slarvar minsann inte med sina mord. Splattrar det blod på en lampa blir det ett rött sken som lyser upp hela rummet, det är många annorlunda kameravinklar,  gärna i grodperspektiv och  det är pumpande syntar som bakgrundsmusik. När det rör castingen verkar Spiegel däremot inte ha varit lika ambitiös. Jag får intrycket av att den som råkade passera inspelningsplatsen fick jobbet. Ett par kända namn dyker trots allt upp i rollistan. Sam Raimi och Bruce Campell är med i filmen den sistnämnde skymtar iofs bara förbi som hastigast, om de är bra skådisar kan däremot diskuteras. Det lite jump-scares, lite smygande bland butikshyllorna och oväntat blodigt. Intruder är kanske inte speciellt bra men den vart i alla fall mycket underhållande.

Fiffi skriver också om en film denna fredagseftermiddag.

Regi: Scott Spiegel

Betyg: 5/10

Annonser

4 thoughts on “Intruder (1989 USA)

  1. Har själv sett denna och har en liknande uppfattning om den. Ganska underhållande där man varit på lekhumör med fotot och dödsscenerna. Men skådespeleriet har jag noterat är under all kritik.

    En tvåa blev det till Intruder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s