The Visit (2015 USA)

the_visit_v2Efter ett häftigt gräl med sina föräldrar lämnar dottern hemmet för gott.  Åren går, femton närmare bestämt, hon har hunnit gift sig, skaffat barn och skiljt sig men så en dag kontaktar föräldrarna sin dotter. De vill hemskans gärna få träffa sina barnbarn. De två barnen Becca och Tyler blir eld och lågor över möjligheten att få träffa sina morföräldrar. Arrangemanget passar ganska bra då mamman har en ny karl på G som vill bjuda henne på en kryssning. Det bestämns att ungarna ska tillbringa en vecka hos morföräldrarna och de två lillgamla glinen far iväg. Till en början är allt frid och fröjd, mormor och morfar är som tagna ur en sagobok men för var dag som går blir situationen allt mer märklig och obehaglig.

Regissören M. Night Shyamalan verkar ha för länge sedan passerat sitt bäst före datum. Den senaste filmen jag sett i sin helhet av karln var Lady in the Water . Dagens rulle hade dock något som lockade och jag skulle nog vilja kalla The Visit för ett fall framåt. En brasklapp dock: För att överhuvudtaget kunna avnjuta The Visit måste man acceptera ett och annat. Att man i ca nittio minuter kommer få dras med två lillgamla och ganska irriterande ungar (speciellt Ed Oxenbould som spelar Tyler, ett nytt hatobjekt månne?). Att man som tittare är helt oinsatt i vad man bör göra eller inte som förälder. Jag har svårt att greppa hur en förälder kan skicka iväg sina barn till två personer man inte sett på femton år så fort det vankas kryssning med margueritas och nattliga äventyr.

Om man nu klarar av att bortse från dessa småsaker får man en film som faktiskt är relativt välgjord och innehåller en hel del rysliga scener. Jag kom på mig själv med att sitta och kisa vid minst ett par tillfällen. När M. Night Shyamalan anstränger sig lyckas han skapa en otrevlig stämning och förmår att framkalla en känsla av skräck med mycket små medel. Där filmen brister är i manuset som är lite slappt skrivet samt castingen av Ed Oxenbould men på det hela är det en rysare som roar.

Sofia skriver om en man med ett imponerande käkparti och i Fiffis filmval för dagen hittar vi favoriten Cage i en ny rulle.

Regi: M. Night Shyamalan

Betyg: 6/10

 

5 tankar på “The Visit (2015 USA)

      • Tack själv 🙂 Mycket trevligt att ha med dig på tåget. Vad jag förstår så rullar din vampyrresa vidare ett tag till?
        Ang. The Visit – vet att det var snack ett tag om att Mr.S bara skulle producera The Devil är en sådan film men tydligen kände karln att han måste ha revansch för de senaste åren kantade av fiaskon – åtminstone konstnärliga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s