I spit on your grave III (2015 USA)

ISpit3DVDI den tredje installationen av denna rape & revenge serie återser vi Jennifer som spelade huvudrollen i första filmen. Hon är förståeligt en skör kvinna som balanserar på sammanbrottets gräns. Hon skyr kontakt med karlar och drabbas av ständigt av verklighetstrogna hallucinationer/drömmar. Jennifers terapeut föreslår att hon ska gå med i en grupp för våldtäktsoffer där hon kan dela med sig av sin trauman. I gruppen blir hon kompis med Marla som bearbetar sin ångest på ett lite mer expressivt vis. Det ena leder till det andra och man skulle nog kunna beskriva filmen som I spit on your grave goes Death wish.

Jag är lite ambivalent efter att jag sett den här filmen. Filmmakarna ska ha heder för att de försökt att utveckla sin historia och rollfigur. Det hade varit enkelt att göra samma story en tredje gång men nu har man faktiskt ansträngt sig lite vilket känns bra. Mindre bra är att storyn inte är speciellt engagerande och den är lite tempofattig t.om lite småtrist trots en hel del grafiskt våld och försök till klurigheter i manus. Jag hade dock kunnat köpa detta om det inte var som så att skådisarna (Sarah Butler som spelar Jennifer undantagen) varit så erbarmligt dåliga. De är helt enkelt dåligt skriva och blir karikatyrer på sina rollfigurer. Nu kanske man inte ska kräva alltför mycket i området personförteckning av en film i denna genre men lite mer vill jag allt ha för att åtminstone kunna bygga upp ett uns av engagemang i en genre som jag vanligtvis brukar uppskatta.

Vad Fiffi tycker om filmen kan ni läsa här.

Regi: R.D. Braunstein

Betyg: 3/10

4 tankar på “I spit on your grave III (2015 USA)

  1. Intressant ändå att det gick att krama ut en tredje del ur det här konceptet. Men ett viktigt tema, och ett tema som är alldeles för förbisett i politiken. Det känns viktigare för en hel del politiker, inklusive FI, att vi alla säger hen.

    • Vet inte om jag kan hålla med om att det är förbisett om du menar sexuella trakasserier men det är likväl en viktig fråga. Tjejernas lösning på problemet är väl i radikalaste laget 😉

  2. Jag håller med dig om att filmmakarna ska ha cred för att dom inte la ett karbonpapper mellan första och/eller andra filmen och denna. Det hade varit en väldigt enkel utväg och antagligen hade alla vi som sett trean sett den ändå – oavsett manus.
    För egen del funkade filmen över förväntan. Mycket kreativt……mums….för alla som gillar grafiskt våld i närbild.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s