Richard Corben: Rat god

rat-godClark Elwood har ställt till det för sig. Han är en något högfärdig student vid Arkhams univeristet som mot sin vilja blivit förälskad i Kito Hontz. Motviljan kommer av att Kito är av indianskt ursprung och Geprge som kommer från en fin familj anser att han är förmer än Kito. Paret skiljs hastigt åt och Kito åker hem till sin byhåla som ligger djupt in i skogarna kring Arkham. George som ångrar det hastiga och uppslitande uppbrottet beslutar sig för att söka upp Kito. En tur som kommer innehålla spöken, pumor, hemliga sekter, monster och inavel mao ungefär vad man kan vänta sig av en berättelse influerad av H.P Lovecraft.

Richard Corben är en av de serietecknare jag håller högst. Han har kommit till åren men verkar glädjande nog inte ha för avsikt att pensionera sig . Epiteten krämig och maffig beskriver bäst hans tecknarstil. Inte alla uppskattar hans något överdimensionerade pin-up figurer men jag har alltid haft ett gott öga till tecknaren ända sedan jag upptäckte honom på 70-talet. Corben som manusförfattare lämnar däremot ett och annat att önska. Personligen tycker jag att han funkar bäst när han tecknar andras manus vilket inte är fallet i Rat god. Historien saknar flyt och känns tunn samtidigt som jag får känslan av att det finns mycket mer att berätta och historien stressas fram. Det Corben lyckas med är dock att få till en ryslig stämning. Skogarna kring Arkham känns hotfulla, de inavlade byborna är obehagliga och Corben har en bra grundstory, problemet är bara att den inte förvaltas särskilt väl.

ratgodBanner

Rat god står nog och faller med i hur mycket man uppskattar Corbens teckningar vilket jag som sagt gör, så i det här fallet friar jag hellre än fäller.

2 tankar på “Richard Corben: Rat god

  1. Som alltid roligt med lite serie-tips. Och att adaptera Lovecraft är ju verkligen inte det lättaste så det är bara att gratulera dem som lyckas med det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s