Dark summer (2015 USA)

DarkSummer-poster-707x1024Daniel har stalkat en tjej på nätet och får nu ta sitt straff. Han får en villkorlig dom men med fotboja. Lämnar han tomten, är på nätet eller försöker kontakta Mona som tjejen heter blir nästa anhalt finkan. Daniel bor ensam hemma under sommaren då hans mor är militär och är på uppdrag utomlands. Någon pappa verkar inte finnas med i bilden. Turligt för Daniel har han kompisarna Abby och Kevin som ställer upp för honom. Snart har han sina datorer igång och svarar naturligtvis på ett meddelande från Mona. Jag säger inte så mycket mer då jag inte vill spoila resten av handlingen men att Daniel sommarlov utvecklas till att bli en ganska obehaglig ferie kan jag åtminstone avslöja.

När halva filmen gått var jag otroligt irriterad på Daniel. Hans sätt att bete sig och de val han gjorde störde mig otroligt mycket. Men ibland lönar det sig att titta vidare då det kom en vändning en bit in i filmen som förklarade ett och annat. Denna tvist kändes inte alls krystad och höjde filmens betyg ett snäpp.

Dark summer kunde ha må gott av att ha lite högre tempo då den segar till sig här och där men tack vare ovanligt bra skådisar, Keir Gilchrist och Stella Maeve blir det aldrig riktigt trist. Allas vår Peter Stormare dyker upp i en biroll som övervakare och för en gångs skull får han lov att spela relativt normal. Dark summer är en småryslig skräckis med ett ganska klurigt manus och bra skådisar som duger för en titt om man är på det humöret.

Regi: Paul Solet

Betyg: 5/10

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s