Villmark 2 (2015 Norge)

Villmark - teserposterMitt ute i den norska vildmarken ligger ett gammalt sanatorium som ska rivas. Innan rivningen sker behöver man inventera eventuellt miljöfarligt materiel och det är där dramats huvudpersoner kommer in i handlingen. Ett företag som sysslar med sanering har fått uppdraget och ska nu undersöka den gigantiska byggnaden som förutom en knepig fastighetsskötare stått tom i flera decennier. Eller?

Regissören Pål Øie slog igenom med filmen Villmark 2003 och startade halvt om halvt den norska skräckfilmsvågen som skänkt åtminstone mig en och annan  behaglig rysning. Dagens film heter som sagt Villmark II men den har inte ett dyft med första filmen att göra vare sig i tema eller karaktärer det är bara regissören och namnet filmerna har gemensamt.

Villmark II är en skräckis av mer traditionellt mått än regissörens tidigare filmer som mer sysslat med rysligheter på det psykologiska planet. De flesta tycker nog att fullt fungerande sjukhus är nog så obehagliga då man oftast besöker dem i samband med tråkigheter. Ett gammalt nedlagt sjukhus blir då närapå en perfekt plats för en skräckis. Øie använder sig av de klichéer man allt som oftast är van vid så filmen bryter inte någon ny mark i det avseendet. Det är helt enkelt en gammal hederlig skräckis vare sig mer eller mindre. Filmen håller tempot väl och blir aldrig tråkig även skådisarna sköter sig bra även om de beter sig lite väl korkat vid ett par tillfällen men som sagt det är en hederlig skräckis så man kan kanske inte förvänta sig så mycket mer.

Regi: Pål Øie

Betyg: 5/10

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s