People places things (2015 USA)

people-places-things-alternative-poster-2Will arbetar som serietecknare och har ett stillsamt liv tillsammans med sin fru och barn men så en dag ställs hela hans livssituation på ända. Frun är otrogen och och lämnar Will för sin älskare. Will måste nu lära sig att gå vidare i livet vilket inte är det lättaste.

People places things rekommenderades av Fiffi på podden Snacka om film och hade hon inte nämnt filmen hade jag nog aldrig hört talas om den vilket hade varit synd för den är bra.

Det är kanske inte så mycket till handling att skriva om. Will lever sitt liv och försöker komma över frun, vara en bra varannanhelgspappa till sina tvillingdottrar och gör sitt bästa för att skapa ett nytt liv med allt vad det innebär, rutiner, dating m.m. Till en början går det väl sisådär om man ska vara ärlig.

Filmens styrka är att jag tror på personerna det är inga klatschiga oneliners eller lustiga kompisar som funkar som någon sorts comic-relief. People places things är lite som livet, ibland är det jobbigt men oftast ganska ok. Jag ska erkänna att jag har lite svårt för skådisen Jemaine Clement som spelar Will. Han har ett lite märkligt utseende vilket gjort att jag har svårt att ta honom på allvar speciellt i en roll där han ska spela ”vanlig”. Det funkade dock bra i den här filmen och Clement fick visa att han duger gott till att spela något annat än udda figurer.Överlag har filmen bra skådisar även om de för mig var okända.

People places things är en ”liten” film som puttrar på i sin egen takt där man får stifta bekantskap med en handfull ganska sympatiska individer som gör sitt bästa med att leva sina liv någolunda drägligt. Rekommenderas.

Regi: James C. Strouse

Betyg: 7/10

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s