The Revenant (2015 USA)

maxresdefault (1)

 

maxresdefault

the-revenant-snow-820x448

TClT9XK66BM

Ja det blev tyvärr inte roligare än så här. Jag ville verkligen tycka om The Revenant  filmen ståtar med skådisarna Hardy & Di Caprio. Regissörens tidigare filmer har jag gillat men nu blev det mest Leonardo Di Caprio som grimaserade sig genom vildmarken i två och en halv timme. Jag kan lugnt påstå att jag haft det roligare när jag gått på bio. Filmen är dock välproducerad och skådisarna är bra på att se plågade ut (Di Caprio) och stirra (Hardy). Det är också fina naturbilder och vyer men jag föredrar nog Mitt i naturen kl 19:00 på söndagarna.

Regi: Alejandro González Iñárritu

Betyg: 4/10

 

12 tankar på “The Revenant (2015 USA)

 1. Aj då. Själv blev jag positivt överraskad av The Revenant. Var lite, lite skeptisk och reserverad på förhand eftersom jag inte precis gillade Birdman, men den här filmen var däremot desto mer i min smak. Blev riktigt gripen av den vilket jag inte alls förväntade mig. Trodde det skulle bli en distanserad betraktelse men kändes istället både intimt och perspektivgivande på samma gång. En stark upplevelse för mig. Inte helt olik favoriten The Beach med DiCaprio, lustigt nog.

  • Både Birdman och The Beach gillar jag och egentligen var det inga större fel med dagens film – objektivt sett mer än att jag fann den ganska långtråkig och sina sina stunder oväntat klyschig för att vara en film av Iñárritu.

   • Ja, det är en bra poäng. Den är verkligen ganska klichéartad i dramaturgin, som en klassisk film. Typ Braveheart eller Den Siste Mohikanen eller något mer äldre i samma form. Så Iñárritu gör en okonventionell film för att vara honom. 🙂

 2. Haha, roligt med bilderna på Leo där i början. Jag tror jag gillade filmen lite mer än du men den nådde inte upp till mer än 3,5/5 från min sida.

 3. Haha, ouch! Men jag kan absolut förstå att den grymtande Leo inte går hem om man en gång börjat få en hangup på honom. Blir lite som att plötligt titta på balett med löjlighetsglasögonen på, då är det nästan omöjligt. Synd att du missade en svepande upplevelse bara. Boken av Michael Punke kanske skulle funka bättre, den är väldigt no nonsense.

 4. Tittade du på klockan???

  Nä, men jag kan förstå att den upplevs långsam om man inte hamnar I filmen, vilket jag gjorde helt j-a otippat. Och jag föredrar inte Mitt i naturen. Jag avskyr naturfilm. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s