Intruders (2015 USA)

Intruders-Movie-PosterAnna lider av torgskräck och har inte lämnat sitt hus som hon delar med sin sjuklige bror på många år. När så brodern dör blir det dags för begravning men Anna kan inte förmå sig att lämna hemmet. Ett gäng inbrottstjuvar tar för givet att hon lämnat huset och tänker passa på att länsa fastigheten under begravningen och har naturligtvis inte räknat med att Anna är hemma. Till en början verkar det vara en enkel historia med tre män mot en kvinna som dras med psykiska problem men Anna är inte alls så försvarslös som hon kan verka vid första ögonkastet.

Intruders som också fått den alternativa titeln Shut in är relativt roande åtminstone till en början. Det är lite småspännande när Anna jagas över högt och lågt i det stora huset. Problemet är att manus inte riktigt räcker till en långfilm och det kastas in en tvist som kändes ordentligt krystad. Filmens sista halvtimme är lite smådryg men Intruders hade åtminstone en bra start men har lite svårt att nå hela vägen in i mål. Skådisarna är dock helt ok med Rory Culkin som mest kända namn.

Regi: Adam Schindler

Betyg: 4/10

6 tankar på “Intruders (2015 USA)

  1. Jag har inte sett David Fincher/Jodie Foster-filmen Panic Room ÄNNU (måste ju göra det också), men låter lite som en skralfattigare version av den, utan att ha någon särskild inblick i bägge filmerna. Panic Room ligger i dvd-hyllan på någon traderainropad box så ligger iaf nära till hands att se, istället för denna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s