Frankenfish (2004 USA)

z1c9uanfxfsz5u1kzpmhFrankenfish smaka på namnet Franken – fish. Tankarna vandrar och man undrar lite om filmens handling rör en fisk som är ihopsatt av döda kroppsdelar och sedan har väckts till liv. Naturligtvis är det inte så men namnet väcker som sagt ett visst intresse. Man kan säga mycket om filmbolagen som verkar lite i skuggan av de stora aktörerna men de verkar i alla fall ha högt i tak på sina produktionsmöten. Nu handlar inte Frankenfish om en fisk som väckts upp från de döda utan om ett genetiskt experiment som smitit ut i naturen – närmare bestämt  Louisianas träskmarker där den glufsar i sig alla som dumt nog vistas i närheten av vatten. En polis kallas in för att lösa fallet tillsammans med sig obligatoriska snygga tjejen som har massa akademiska poäng. Dessa damer har en förmåga att nästan alltid dyka upp när det vankas monsterfilm.

Det var Fiffi som gav mig en spark i baken att se filmen men jag har sedan länge haft den på min radar. Naturligtvis är inte Frankenfish en film som hamnar bland filmhistoriens mästerverk men i sin lilla nisch bland lågbudgetfilmer som rör farliga djur i vattnen är den inte alls så pjåkig. Effekterna är väl sisådär men inte störande dåliga, skådisarna klarar av sin uppgift, storyn är ganska rappt berättad och då man man hamnat i söderns träskmarker slipper man alla dessa män som ska förlänga speltiden samt spara in på budgeten genom att stirra på massa skärmar och prata rappakalja. Mitt sista påstående gäller de flesta filmer som har ordet Mega i sin titel. Att Frankenfish även är lite småspännande bland husbåtar och hembrännare är också ett plus.

Även Sofia har sett denna rulle.

Regi:Mark A.Z. Dippé

Betyg: 4/10

6 tankar på “Frankenfish (2004 USA)

  1. Kul att du tog dig tid att (äntligen) se den. 🙂
    Inte så pjåkig alls ju och tyvärr är det inte svårt alls att se denna firre framför sig i svenska badvatten.

  2. Tack för ping. Som jag skrev hos Steffo, för att vara en SyFy ligger den här ändå i det övre skiktet. Och firrarna som sådana (de verkliga alltså) är coola som fasiken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s