Lights out (2016 USA)

637Rebecca får ett oväntat telefonsamtal en dag. Det är en socialsekreterare som hör av sig då de försökt fått tag på hennes mor. Då mamman inte svarar i telefon har Rebeccas lillebror Martin bett skolan att ringa storasystern. Socialsekreteraren är bekymrad då Martin verkar vara helt utsliten och somnar under lektionerna. När Rebecca  hämtar upp sin lillebror berättar han att han inte får sova då mammans kompis Diana håller honom vaken om nätterna. Rebecca kommer ihåg mammans ”vän” från sin egen barndom och börjar tillsammans med sin pojkvän att nysta i mysteriet.

David F. Sandberg drog en vinstlott när han knåpade ihop kortisen Lights out som finns att se på youtube. Filmen fick många träffar och Hollywood hörde av sig med ett erbjudande om att utveckla iden till en långfilm. Kortfilmen Lights out är iofs bättre än långfilmen men den är inte så pjåkig den heller. Skräckmomentet bygger på en ganska simpel ide men Sandberg förvaltar den bra och filmen har verkligen sina stunder av angenäm ryslighet. Storyn är helt ok och regissören drar inte ut på berättelsen i onödan. Det är en film som inte innehåller några döda punkter utan rullar på i behagliga 80 minuter. Skådisarna gör det de ska, filmen är full av s.k jump-scares men de är ordentligt gjorda så det är inga katter i skåp eller d.y utan man har verkligen ett fullgott skäl att hoppa till. Lights out är en klart godkänd skräckis som gör det den ska – att skrämmas så där alldeles halvlagom.

Även bloggkollegan Jojjenito har sett filmen.

Regi: David F. Sandberg

Betyg: 6/10

Annonser

3 thoughts on “Lights out (2016 USA)

  1. Ja, vi är helt överens. Klart godkänd skräckis och kul för Sandberg & Losten. Det enda som stör mig är hur film-Sverige inte tog chansen att själva göra nåt av det hela. Med tanke på hur effektiv kortfilmen är, trots (eller pga) små medel, så tror jag en svensk långfilmsvariant kunnat bli riktig lyckad.

    Men, ja, det var ju inte drama, krim eller komedi det handlade om så inte oväntat att den svenska branschen fegade ur.

    • Film Sverige är konservativt – har hört att Sf:s anser inte att skräckisar inte går bra på bio kanske en inställning som sprider sig till övriga delar i produktionen. En annan orsak är att just skräckfilm ses på med lite misstänksamhet. Å andra sidan hade en svensk skräckis premiär nu i helgen så undantag finns.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s