Veckans låt Coverspecial

1967 gjorde Robert Knight Everlasting love som gett upphov till en hel del olika versioner. Jag har valt två covers som tillför låten något extra samt två versioner där jag hyser förhoppningar om att upphovsmännen kommer straffas för sitt upptåg i livet efter detta.

Redan 1968 gjorde The Love affair en cover. Denna version av låten är min favorit. Det är liksom extra allt. Fläskigare bas tyngre blås och högre tempo. Videon är också bra – alla videos med en dansare som kör slänga-med-armarna dansen i bakgrunden får alltid ett visst mervärde. Tyvärr dyker det upp en person som verkar rymt från någon institution vid 1:29 och drar ned det visuella intrycket rejält.

1999 släppte U2 sin version som B-sida på en singel. Även här är tempot högre men man gör en bygga-upp-allt-efter-som version av låten. Den börjar med en ensam akustisk gitarr och så läggs instrument efter instrument på något jag är ganska så svag för (tillsammans med handklapp och shana-na -na -na refränger).

Tråkigt nog dök 80-talet upp och Sandra tog tag i låten och gjorde en kräkversion med sin heliumröst, ekopålägg och oinspirerad bakgrundsmusik som jag knappt klarar av att lyssna på från början till slut.

Tommy Nilsson Rex Smith & Carola Rachel Sweet körde sina fingrar i coversyltburken 1981 där de ömsom vrålar sig genom låten och ömsom är så innerliga att jag tror de ska implodera när som helt. Lägg till lite antydan till wailing (bla 2:57) så är katastrofen ett faktum. 80-talet var inte alltid så trevligt.

Ha en skön vecka på er.

Annonser

5 thoughts on “Veckans låt Coverspecial

  1. Tack för en riktig blast from the past. Tyvärr har du härmed också förstört min dag eftersom jag vet att jag hade ett kassettband när det begav sig med en helt annan cover och jag kan för mitt liv inte komma på med vem 😉 Men av de alternativen som du plockat med är jag helt enig med dig om favoriten.

  2. Kul att vi gillade samma version bäst – denna låten finns i hur många varianter som helst svårt att räkna ut vilken du hade. Var det discotakter eller hederliga gitarrer? Det kan vara en start.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s