Venom (2018 USA)

Den något halvsunkiga men rättrådige reportern Eddie Brock får en chans att intervjua ägaren till det skumma företaget Life foundation som sysslar med både rymdfart och läkemedel. Brock går på för hårt under intervjun och står plötsligt utan lägenhet, jobb och flickvän. Desillusionerad gör han ett sista försök med att avslöja företaget, något som förändrar hans liv då han blir infekterad av den utomjordiska symbioten Venom. Nu får Brock fightas mot ett företag som vill ha tillbaka sin utomjording, Venom som anser att den har makten över Brocks kropp samt att i farten hindra mänsklighetens undergång.

Jag var lite avvaktande i min väntan på denna film, dels då trailern var si så där och jag tvekade om Venom skulle kunna bära en hel film. På plussidan fanns att Eddie Brock spelades av världens bästa skådis Tom Hardy. Slutresultatet blir att filmen duger, vare sig mer eller mindre. Hardy är som vanligt lysande, det är en del actionscener som ökar pulsen men det är inget man inte sett förut och som allt som oftast så blir det en film duger för en stunds förströelse. För att släcka min törst efter att få se Hardy på vita duken funkar filmen men det finns säkert bättre actionrullar att glo på om det nu är det man är ute efter.

Regi: Ruben Fleischer

Betyg: 5/10

6 tankar på “Venom (2018 USA)

  • Det känns som man har blivit latare iom tekniken, man satsar mer på effekter än en bra fight. Tror det brister en hel del i hur man lägger upp scenen man förlitar sig mer på effekterna än vad som händer i själva jakten/fighten etc. Kan vara en anledning till att jag gillade Fury road så mycket – det var liksom spännande på ett annat vis än vad man numera är van vid till vardags.

   • Damn, jag skrev en kommentar här. Har den lyckats fastna i spamfiltret eller stängde jag fönstret innan jag publicerade den? 😦

   • Då ska vi se om jag kan återskapa vad jag tänkte 🙂 Jag vill minnas att jag funderade på om filmer nu för tiden även har blivit latare när det gäller tex skrivande och klippning för att det blir sådant fokus på datoreffekter

   • Kort och gott så verkar det som att vi är på samma spår – det är tekniken som ställer till det 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s