Månadens bio Januari

Till skillnad mot Fiffi så tänker jag försöka gå mer på bio detta år. Den främsta anledningen är att det kommer så himla många filmer jag vill se 2019. Jag var upp i över trettio stycken när jag kollande in lite lätt vad som skulle komma och fler lär det bli.

En annan anledning är att jag insett att film (oftast) är bäst på bio. Jag myser till i biomörkret och blir mer uppslukad av filmen än hemma. Nu är det som så att biopubliken i Karlstad tar hänsyn till andra i det offentliga rummet och personalen på Filmstaden är mycket trevliga, hjälpsamma och välkomnande. Hade jag däremot varit med om de upplevelser som en del bloggkollegor delat med sig av skulle jag absolut tveka i att överhuvudtaget gå på bio.

Mitt enda aber med biobesöken är de förbannande bioautomaterna man är hänvisad till. De krånglar och jag emot dessa av ideologiska skäl (be mig inte att förklara, detta är en filmblogg och tanken är att det ska vara trevligt på denna sida). Då Karlstad räknas som landsort drabbas man också av ledningens idioti i Stockholm (Kina?) då de inte riktigt verkar veta vad det är för bolag de sköter och gör reklam för massa filmer som sedan inte går upp – men senaste året har det blivit bättre. Vad jag minns är det bara Suspiria jag svurit över förra året.

Under denna rubrik Månadens bio kommer jag lista min målsättning över vilka biofilmer jag tänker se under månaden. Vilka det sedan blir är en annan fråga då tid, lust och distribution kan sätta käppar i hjulen. I januari blev det fem filmer jag vart sugen på.

Holmes & Watson: Vad jag tyckte om den får ni läsa på onsdag.

 

 

 

 

 

 Vice: En film om Djävulens ställföreträdare på jorden, Dick Cheney, kan aldrig bli fel (hoppas jag).

 

 

 

 

 

 Glass: En film jag väntat på sedan slutscenen i Split

 

 

 

 

 

 

The Mule: Har en del förväntningar på Clintans senaste

 

 

 

 

 

 

The Favourite: Maktspel och intriger samt Rachel Weisz lockar.

Annonser

6 thoughts on “Månadens bio Januari

 1. Vilket roligt tema, det här ska bli kul att följa! Jag håller tummen att du inte faller på mållinjen pga bristande distribution med alltför många filmer.

  Och ang automater/biljetter, hur funkar uppfinningen att få biljetten direkt i mobilen i Karlstad?

  • Då jag är lite av en stofil när det rör nymodigheter och förändringar känns ett biobesök lite märkligt att gå på om man inte har en pappersbiljett i handen. Men jag håller på att förbereda mig mentalt att skaffa appen.

 2. Åh, vilket roligt tema! Håller tummarna för många trevliga bioupplevelser i Karlstad. Jag var också lite tveksam till appen men tycker faktiskt att den fungerar över förväntan. Ska bli spännande att se vad du tycker om The Favourite

  • De tre första ska komma som det ser ut i nuläget. The Mule – troligen. The favorite låg lite för långt fram i deras planering för ett klart svar. När jag nosat på Februari filmerna får jag nog ta och lägga till kategorin bubblare oxå då jag har svårt att stå emot popcornskräckisar.

 3. Ljuvligt tema! Jag har inte bekantat mig med listan av kommande filmer så jag kommer kanske få en hel del hjälp av ditt tema till och med. Tror dock inte att jag kommer haka på med målsättning att se allt på bio, men några filmer ska säkert kunna fås med där också. Annars blir det hemma i den egna biosalongen. Återstår bara att skaffa popcornmaskin samt skriva egna små pappersbiljetter så är det ungefär samma sak som old school bio…

  Nu till listan. Denna månad hade jag i alla fall hört talas om alla filmerna!
  Holmes & Watson – vill jag se, kul med Sherlock i alla former, även komedier
  Vice – verkar bra och aldrig fel med Amy Adams…
  Glass – såg trailern på NFL matchen igår… verkar spektakulärt och jag gillade ju Split
  The Mule – kommer ses på Stockholm filmdagar om ett tiotal dagar
  The favourite – såg jag på Malmö Filmdagar i höstas, mycket bra

  • Nä det som sagt en målsättning som en politiker skulle säga 😉
   Vänta med att se Holmes & Watson tills efter onsdag och läs då mitt inlägg så kanske du sparar både tid och pengar….något jag inte gjorde

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s