Veckans låt

Veckans låt är en märklig sak. Jag vet inte om det är kanon, kalkon eller bara väldigt väldigt konstigt. Det är Genesis som framför låten The Musical box live. Själva låten gillar jag, en av deras bättre, men det är själva liveframträdandet som sätter griller i huvudet på mig då det verkar höra hemma på en låst avdelning.

Fyra av bandets fem medlemmar verkar inte ha uppfattat att de spelar för en betalande publik. De verkar tro att de sitter och jammar lite lätt i hemmets lugna vrå. Värst i kvartetten är gitarristen Steve Hackett som sitter ned och spelar gitarr !

Sångaren Peter Gabriel går däremot all in i sin roll som frontman och sångare. Iklädd svart sparkdräkt ger han järnet och påminner mer om en dramatenskådis på syra än en sångare i en engelsk proggband. Det blir inte bättre av att han ska illustrera melodin med hjälp av konstig dans och utstyrsel från Buttricks. Nu är inte denna låt ett undantag då Gabriel tydligen hade ett stort behov av att illustrera bandets sånger. Om man vill kan man kolla in sångarens olika utstyrslar här där bjuds det på duschdraperier, rävhuvuden och blomklädsel m.m. När Gabriel hoppade av Genesis tog han troligen med sig utstyrslarna då Phil Collins inte klätt ut sig under konserterna men å andra sidan kan det vara svårt att sköta trummandet med ett rävhuvud på skallen.

Nästa vecka blir det ett mer sansat låtval – tror jag.

 

Annonser

4 thoughts on “Veckans låt

 1. I sanning märkligt… Men du verkar ha en soft spot för framträdanden som är mer eller mindre ”cringe-worthy”? 🙂

  Må du ta dig an veckan med samma entusiasm och energi som Peter Gabriel

  • Ha ha ha om jag gjorde det skulle jag hinna med att renovera hela huset och mer därtill.
   Stämmer bra i din spaning där om mina soft spot – kanske en förklaring till att jag följer mellon slaviskt

 2. Superbt val. Tidiga Genesis (med Gabriel) är mycket bra och detta är en av de bästa låtarna. De är kul live. Gillar bland många låtar som The Knife, The Cinema show, Firth of fifth och The lamb-skivan…

  • Håller med tidigiga Genesis är stundtals mycket bra – Gillar plattorna Foxtrot, Selling England och The Lamb bäst. De är kul live men Gabriel har lite för roligt för min smak.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s