Veckans låt sommartid

En vecka sent men som man säger: ”Bättre sent än aldrig”. Äntligen är det sommartid och man kan få njuta av ljuset. I sedvanlig ordning firas detta rejält med en artist/grupp som ligger mig varmt om hjärtat. Denna gång har turen kommit till ”gruppen” The Waterboys, jag skriver ”gruppen” då den mest verkar vara sångaren Mike Scotts projekt vare sig mer eller mindre.

Gruppen debuterade 1983 men musiken varierat en hel del under årens gång. De första tre plattorna innehöll vad Scott kallar The Big music , ganska pampiga låtar och många med religiöst tema from fjärde albumet slog man om till folkrock dvs mycket flöjter och fioler för ett par album senare byta inriktning göra mer rak rockmusik, där tappade jag gruppen som då med ens blev ganska så ointressanta. Man har dock återvänt till både The Big music och folkrocken på senare plattor och jag slår ett slag för skivan Universal hall som kom 2003.

The Waterboys har inte gjort speciellt många musikvideos så det blir tio låtar mixat med lite livespelningar. Mycket nöje och ha en go vecka.

Hållå! kanske någon nu säger vart är gruppens bästa låt The Whole on the moon? Den kommer om två veckor då jag kände mig nödgad att lägga ut texten,  inte om The Waterboys version men väl om en vedervärdig cover på låten jag snubblade över i arbetet med detta inlägg. På återseende.

6 tankar på “Veckans låt sommartid

 1. Jag älskar The Waterboys. Skulle säga att de är i min ”second tier”. Har sett dem live ett gäng gånger men tycker nog de är bäst på studioalbum ändå. Förvisso missade jag dem under 80-talet, det var då man skulle sett dem.

  A man is in love är en toppenfavorit. Lyssnade mycket på den när jag blev ihop med M… Ahh, minnena…

  Fisherman’s blues, kanske deras bästa låt. Grym. Finns ännu bättre liveversioner dock.

  Fisherman’s Blues-skivan är fantastisk och A bang on the ear är en av många bra låtar därifrån.

  Church not made with hands, tidig dängare. Bra såklart!

  Universal Hall, har inte lyssnat in mig på den skivan. Gilar den nya 3-discarn, blått omslag dock

  A pagan place och Old England, ahhhh, ljuvligt!

  A girl called Johnny, ok, inte en favorit

  Spirit , klart bra. Glastonbury 1986. Klassisk konsert. Svaage Earth Heart! The pan within!

  Bra post.

 2. Min favorit är nog This is the sea plattan då jag gillar deras Big music bäst. Folkrocken är oxå bra. Håller med att de är bättre på skiva än live – har dock inte sett dem live men mycket av det jag hört tappar en aning live, fioler i all ära men lagom är bäst 😉

  • Sitter på altanen så fort det är kvällssol 😀
   The Waterboys är en trevlig grupp och jag är som sagt inte riktigt klara med dem än för denna gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s