Anaconda (1997 USA)

En grupp forskare beger sig ut i Amazonas djungler för att finna en indianstam som är dold för omvärlden. På Amazonfloden stöter de på en båt som gått på grund och plockar dumt nog upp båtens enda passagerare, Paul Serone, en mysko typ som t.om en blind människa i koma skulle inse inte har rent mjöl i påsen. Paul som är jägare erbjuder sig att guida sällskapet till indianstammen men leder dom naturligtvis på villovägar då han har helt andra planer.

Jag är den förste att erkänna att Anaconda egentligen inte är en bra film men satan i gatan vad underhållande den är. Jag tror jag har sett rullen en tre/fyra gånger och blir lika road var gång. Jon Voight i rollen som Paul spelar över å det grövsta, monsterormen beter sig inte alls som en orm b.la så skriker den !?! En hel del effekter är väl i bästa fall si så där och manuset är inte speciellt stabilt men vad gör det när man får en feature creature som tar i ända från tårna.

Anaconda är en film där man bäst sätter hjärnan på paus och bara åker med på färden för filmen är som sagt mycket underhållande och av och till både ryslig och spännande. Filmen blir inte sämre av att man fick med en hel del välkända namn – hur det gick till vet jag inte – men kul att Jennifer Lopez, Owen Wilson, Eric Stoltz och Ice Cube inte var fisförnäma utan ställde upp. Filmen har genererat åtminstone två uppföljare men hur ”bra” de är vet jag ej men Anaconda är i vart fall väl värd en titt.

Regi: Luis Llosa

Betyg: 8/10

 

7 tankar på “Anaconda (1997 USA)

  1. Åh denna godingen hade jag aldrig trott du skulle ge så bra betyg. Jag gillar den också. Nu är det väldigt många år sedan det var jag såg den. Men jag köpte relativt nyligen en Anaconda-box och jag tämligen säker på att det var fyra filmer i den. Jag har bara sett första så kan inte utala mig om dom övriga. Men den här har verkligen underhållningsvärde.

  2. Jag kan meddela att det mycket riktigt finns ett original och tre uppföljare. Jag har sett allihopa…

    Håller med, en nostalgisk guilty pleasure som är så dum att den blir underhållande. Det låter ju anas redan i förtexterna där det väl påstås att anacondor är så rovgiriga att de inte drar sig för att kräkas upp sina byten för att kuna äta igen…och igen…och igen 😀

    • Ditt … visar vilket betyg de övriga filmerna hamnar på 😉
      Så dum att den blir underhållande är en bra beskrivning. Ur biologisk synpunkt blir det mycket märkligt varför man vill spy upp sitt byte men som sagt hjärnan bör sättas på standby vid en titt.

  3. Apropå monster-filmer. Det finns ju en ganska bedrövlig sådan från 1981. Såg den ifjol, och den ser jag nog inte om i första taget. Loch Ness monstret i all ära, men här gick min gräns iallafall . Har är trailern. Filmen i sin helhet finns också på Youtube.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s