Ennio Morricone (RIP)

Det här var ju tråkigt när en av världens mest hyllade kompositörer gick ur tiden häromdagen. Jag brukar inte lyssna speciellt mycket på filmmusik då musiken många gånger behöver bilderna för att helt komma till sin rätt men det finns några undantag. Morricone var ett av dem.

Det blir en liten hyllning till kompositören med fyra av hans verk. Jag skulle nog med lätthet kunnat valt tio men jag valde fyra personliga favoriter där hans musik lyft filmen ett snäpp eller två.

 

 

3 tankar på “Ennio Morricone (RIP)

  1. Alldeles särskilt Morricone och Leone var en match made in heaven men som du säger, den optimala upplevelser är ju bild och musik tillsammans. Dina #1 & 4 hade jag däremot dålig koll på, inte bara musikmässigt. Men du verkar vara svagast för de lite melankoliska bitarna?

    • Jo det stämmer bra, vanligtvis är lugna låtar inte mina favoriter men kastar man in lite melankoli är jag fast. Både State of Grace och Malena är bra rullar som borde uppmärksammas mer

  2. Ja det var trista nyheter. Men gubben vart ju gammal iallafall. Han lämnar efter sig ett hav av musik. Jag har faktiskt en Morricone CD i bilen som jag köpte från Ginza en gång i tiden. Den sitter ganska ofta i spelaren. Bifogar en härlig låt som är en western. Dock inte lika vanlig som klassikerna .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s