Outlaw king (2018 Storbr)

Den här rullen tar vid där Braveheart slutar. Engelsmännen har vunnit och skottarna svär nu trohet inför den engelska kronan. Robert Bruce (Chris Pine) rättar sig i ledet och gifter sig med en engelsk hovdam (Florence Pugh) och allt skulle vara frid och fröjd om inte de slemma engelsmännen gör sitt bästa för att förtrycka skottarna. Robert tröttnar till slut och gör uppror mot kronan. Han har inte bara engelsmännen som motståndare utan även många av de skotska klanerna ser honom som sin fiende.

Personligen så kan jag inte så värst mycket om dessa historiska skeenden så jag slipper att sitta och reta mig på de friheter filmmakarna säkerligen tar med berättelsen. Outlaw king bjuder inte på några större överraskningar. Det är en stabil film som följer mallarna, är relativt välgjord med kompetenta skådisar. Mao en film som lär passa de flesta när som helst. Ordet dussinprodukt fladdrar förbi i mitt sinne.

Främsta anledningen till att jag spanande in rullen var förstås Florence Pugh namn i rollistan. Trist nog så gör hon vare sig till eller från i sin roll som Roberts fru. Rollfiguren är lite mer framåt än vad man kunde vänta sig av en kvinna under 1300 talet men speciellt minnesvärd är vare sig hon eller filmen för den delen. Ett litet plus i kanten var att James Cosmo visade nunan, alltid trevligt när den skådisen är med i en rulle. Mellanmjölksfilm vare sig mer eller mindre.

Regi: David Mackenzie

Betyg: 5/10

8 tankar på “Outlaw king (2018 Storbr)

  1. Det känns som om kostym- eller historiska filmer ofta riskerar att hamna i samma fack som BOATS och biopics — mer intressanta än bra

  2. Minns den här som ett rätt ok och lerigt kostymdrama. Visst var det i den här som Robert Pattinson spelar självgod och nedlåtande fransk kung/prins på ett underhållande sätt?

    • Nope det är Chris Pine som spelar en rättrådig skotsk kung i en gråblek film på ett ganska träigt vis. Så om du väntar dig lera och Pattison blir du besviken

      • Åjo, jag har alltså sett filmen och det var mycket lera där i slutet, under det sista slaget. Lite research visade dock att jag blandade ihop Outlaw King med The King (som också är lerig) där Pattinson spelar fransk kronprins.

  3. Nja, jo, kanske. 2,5/5 från mig. Så helt ok. Om man gillar Timothée Chalamet (vilket jag inte gör) så kan det var nåt. Chalamet spelar titelrollen. Pattinsons insats vägde upp en del för mig då han var riktigt underhållande.

    • Chalamet har jag sett i ett par filmer och det gör detsamma om han är med eller inte. Pattison växer som skådis – söndagsfilm ngn gång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s