Veckans låt

Jag fick en rejäl februarikaramell av SVT Play som la ut hela sista(?) omgången av serien Deutschland. Jag försöker suga på denna karamell så länge jag bara kan och ser ett avsnitt varannan dag. Låten som spelas i starten av varje avsnitt är nedanstående 80-tals one hit wonder fast jag hade önskat att de valt den tyska versionen.

Ha en go vecka i denna kyla som går genom märg och ben.

6 tankar på “Veckans låt

  1. Helt ok låt där bakgrundsstoryn är intressant. Detta är Peter Schillings uppföljare till David Bowies två sånger ”Space oddity” från 1969 och ”Ashes to ashes” från 1980 som båda handlar om Major Tom.

    Senare låtar i Bowies diskografi som kopplats till Major Tom är ”Hello spaceboy”. Speciellt singeln som är remixad av Pet Shop Boys. Neil Tennant har sagt att låten handlade om Major Tom och den extra versen de sjunger är inspirerad av ”Space oddity”. Mycket njutbar version.

    Till sist hävdar videoregissören, vår egen Johan Renck, att astronauten som syns i viden till ”Blackstar” är Major Tom. Detta ska ha diskuterats med Bowie före han gick ur tiden.

  2. Ah, underbar 80-talslåt som jag hade lyckats glömma bort tills för kanske något år sedan. Och trevligt att SVT Play fortsätter att leverera — vi har tom lyckats få till en liten filmcirkel på jobbet tack vare dereas utbud

    Ha en bra vecka och akta lårbenshalsen — det ser ut att bli mildväder frampt helgen = isgata

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s