The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It (2021 USA)

Än en gång får vi följa paret Warren i jakten på onda andar och demoner. Denna gång startar filmen med en exorcism som går lite si så där. Konsekvensen blir i vart fall en mordrättegång där försvaret hävdar att den tilltalade var under en demons inflytande när mordet begicks och borde därför förklaras oskyldig. Det faller nu på Warrens att nysta i mysteriet för att bevisa demoniskt inflytande.

Första filmen i denna serie var en rejält ruggig historia men konceptet blir allt mer urvattnat för var gång. Det är en popcornskräckis där man ska hoppa till i biomörkret vid väl valda tillfallen. Några rysningar får jag inte och storyn är i ärlighetens namn inte speciellt engagerande. Paret Warren letar bevis och sedan avslutas allt i ett CGI-inferno där det blåser Carola vindar samtidigt som folk svävar en halvmeter ovanför marken. I de tidigare filmerna har jag åtminstone vid något kort ögonblick känt visst obehag eller tyckt att ett och annat spökeri varit lite extra  men här rullar det liksom bara på.

Det är dock både välgjort och välspelat, Patrick Wilson och Vera Farmiga är bra i huvudrollerna och birolls innehavarna gör vad de ska. Jag skrockar till lite förtjust när John Noble dyker upp i rollen som pensionerad präst. Tråkigt nog känns berättelsen förutsägbar och lite bege. Gör man ett par filmer till i serien som håller samma stil skulle jag nog vilja påstå att Conjuring unversat nog kan göra skäl för epitetet skräckfilmernas motsvarighet till Beck.

Regi: Michael Chaves

Betyg: 4/10

5 tankar på “The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It (2021 USA)

  1. Betyg 4 av 10 låter ändå rätt hyfsat. En släkting som sett den bara stönade och sa att den var urdålig. Men den blir nog inget för mig, för om jag ska se den borde jag väl börja från ettan, men jag tror inte jag vill utsätta mig för ”en rejält ruggig historia” i onödan.

    • Vad som skrämmer folk är olika kanhända att du anser ettan vara trist men för mig var den filmen den första filmen på år och dag som skrämde mig.
      4:an är inte urdålig men det hela har vattnats ur men det brukar bli så när man prånglar ut film efter film – den är lite trött helt enkelt.

  2. Just när det gäller den här typen av skräckfilmsfranchises så brukar jag se första filmen (The Conjuring är riktigt bra) men sen brukar jag känna mig nöjd. Även denna gång.

    • Det gör du alldeles rätt i. Det är mitt eget fel då jag har svårt att tacka nej till en bioskräckis och de är många för ögonblicket…….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s