Nobody (2021 USA)

Hutch är en fridens man. Han har familj, jobbar och bor i en villa. Dagarna löper på i enformig lunk och inget verkar bryta invanda mönster. En kväll utsätts familjen för ett inbrott, Hutch har chansen att oskadliggöra tjuvarna men backar i sista stund. Han känner att familjen förebrår honom och tycker att han är lite av en fegis. Nu är inte Hutch den tillsynes försynte familjefar man skulle kunna tro utan en man av helt annan kaliber. Inbrottet blir en katalysator som sätter igång en hel radda med händelser som utmynnar i en himla massa våld och naturligtvis……. den ryska maffian. Vad annars?

Bakom manuset till Nobody står Derek Kolstad som även skrivit John Wick och båda filmerna påminner en hel del om varandra. Största skillnaden är väl att Bob Odenkirk är en avsevärt mer uttrycksfull skådis än Kenau Reeves.. Jag kan tycka att Kolstad verkar vara aningens lat då han i stort sett levererar samma film men kanske hade han Nobody liggandes i skrivbordslådan och plockade fram manuset i väntan på nästa film om John Wick?

Nobody är inte en film att rusa till biografen för men är man sugen på lite våldsam underhållning duger den mer än väl. fast man bör då ha överseende med den något larviga finalen som var lite väl over the top för mig. Som bonus får man Christopher Lloyd i en liten roll och det är trevligt. Helt ok rulle vare sig mer eller mindre.

Regi: Ilya Naishuller

Betyg: 6/10

6 tankar på “Nobody (2021 USA)

  1. Sugen på lite våldsam underhållning? Nej usch. Upplägget med rädslan för att oskadliggöra inbrottstjuvarna är intressant och kunde bädda för en film om en personligt psykologisk och social kris. Men det handlar tydligen om hämnd och våldsdefinierad upprättelse. Jag avstår!

    • Jag gillar liksom alla sorters filmgenres (förutom s.k romcoms efter 1988) så visst går det bra med våld och skräck. Hämndfilmer ligger mig varmt om hjärtat men om man har svårt för denna genre bör man nog skippa rullen det är en fasligt massa skjutande och slagsmål.

  2. Jag tror jag skulle ha grava problem att se någon annan än Saul Goodman i huvudrollen. Och rå våldsamhet ligger inte för en mannen 🙂

    • Nu har jag iofs inte sett Better call saul – än men väl Breaking bad. Hade inte stora problem med B.O i filmen men visst lite BB vibbar blev det allt till en början.

  3. Nu har jag sett Nobody eftersom ungdomarna ville se den. Eller…jag tittade bort för det mesta. Får jag föreslå en annan film med grovt våld men vilken jag verkligen kan se har ett konstruktivt budskap ? Om du inte sett den, för då ber jag om ursäkt för att jag missat det. Brawl in Cell Block 9 https://www.imdb.com/title/tt5657856/

    • Nä du har inte missat den jag har bara inte skrivit om den. Bra film som jag gillade S. Craig Zahler verkar vara en stabil regissör. Gillade hans Dragged across concrete.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s