Blood father (2016 Frankrike)

Lydia har hamnat i fel sällskap och när hon skjuter sin pojkvän under ett inbrott/rån är hon riktigt illa ute. Ryktet på gatan är att hon snott ett parti knark från en kartell så det är en hel del otrevliga personer som vill få tag på Lydia. Utan stålar och på flykt är enda utvägen att ringa pappan som hon inte träffat på flera år. Fadern är en gammal fängelsekund som numera bor i en husvagn tar emot dottern men vad hon gjort känner han till en början inte till och snart är de två jagade.

Främsta anledningarna till att jag klämde denna rulle var att dels spelar Erin Moriarty rollen som Lydia. Jag ville se hur hon funkade i en annan roll än Starlight i tv-serien The Boys. Pappan spelas av Mel Gibson som på senare gjort en hel del bra rollprestationer och vuxit som skådis på senare år.

Det hade nog kunnat bli en rafflande film men trist nog tar den aldrig fart trots att man jagas av både lokala förmågor, en mexikansk kartell och en lönnmördare. Kemin mellan Gibson och Erin Moriarty funkar inte riktigt, ingen av de två är dåliga men det skaver lite när de delar scen.

Blood father är ingen dålig film bara lite så halvintressant. Kan nog lätt slinka ned en regnig dag men det finns bättre filmer att välja om man vill ha något liknande.

Regi: Jean-François Richet

betyg: 4/10

2 tankar på “Blood father (2016 Frankrike)

 1. Tänk jag tycker Gibson alltid varit en av de bästa skådespelare jag sett, även som ung. Han var ju aldrig nån slumpmässigt rolltillsatt amatör med drömmar om att bli kändis, han var ju en riktig Shakespeareskådespelare.

  Tvärt om skulle jag gissa att han var frustrerad över att spela så mycket action- och våldsroller. Ändå lyckades han förvandla banala våldsfilmer till artistiskt guld, som Richard Donners Dödligt Vapen.

  Hans Hamlet är bättre än till och med vad Branagh gjort, mycket mindre pretentiöst och mer levande. Och som regissör är han precis lika bra. Passion of the christ är en av världens 50 bästa filmer. Apocalypto är unik.

  Jag längtar efter hans komedi om släkten Rothschild, men det har snackats om den i så många år nu, och han har så många andra projekt i pipeline som skådespelare, att jag tycker det verkar som om Hollywoodmaffian stoppat hans möjligheter att göra ”Rothchild”. En tragedi, inte bara för filmvärlden utan för hela samhällskulturen. Det är som att stoppa Citizen Kane.

  • Gibson är jag ambivalent till oftast stabil som skådis men en hel del av de filmer han gjorde 80 – 00 är inte riktigt i min smak. De senare decennierna har han fått eller tvingats ta lite andra roller i filmer som funkat bättre.
   Både Passion och Apocalypto gillar jag mycket även Heartbreak ridge var bra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s